Kitüntette Rogánt az Állami Számvevőszék

2012. november 10. 14:56

Rogán Antal a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta Hagelmayer István-díjat.

2012. november 10. 14:56

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal. A Belváros fideszes polgármestere a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta a díjat. A belvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a politikus szombaton vette át az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat. A mintegy 640 ezer forintot a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány a koraszülötten vagy egyéb okból sérülten született gyermekek korai fejlesztésével foglalkozik.

A számvevőszék tájékoztatása szerint ugyancsak Hagelmayer István-díjat kapott Saskia Jenne Stuiveling, a Holland Nemzeti Számvevőszék elnöke, aki 2007 óta aktívan együttműködik a magyar szervezettel; valamint Horváth Margit, az Állami Számvevőszék igazgatóhelyettese és felügyeleti vezetője, aki 1995 óta az intézmény munkatársa.

A Hagelmayer István-díjat 2000-ben alapították, emléket állítva az ÁSZ alapító elnökének. Az elismerést azok a kaphatják, akik kimagasló, példaértékű teljesítményükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vettek az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében, továbbá kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységükkel hozzájárultak a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. A díjat minden évben, a szervezetet létrehozó 1989. évi XXXVIII. törvény elfogadásának napja, október 28-a alkalmából adják át.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. november 11. 09:04
Majd Kossuth-díjat is adnak egymásnak. Meg amit még találnak a ládafiában. Van még rá 1,5 évük. :P
nyugibb
2012. november 10. 23:21
Hihetetlen. Ehhez a cikkhez csak két normális embernek volt egy-egy hozzászólása. Az összes többi összesöpört vörös hulladék.
Njihovi Zakoni, Naša Življena
2012. november 10. 23:15
A másik két samesz is felajánlotta vetmalac vásárlására hufnágelpisti-díjjal járó apanázst?
trabantkombi
2012. november 10. 21:42
Milyen ország lett ebből a pocsolyányi trágyadombból??? Kafa!!! Tiszta ötvenes évek!!! Vajon mikor mennek az emberek az utcára, de úgy komolyan, ahogy demokráciákban kiállnak az iazságtalánságokkal és hazugságokkal szemben???? 2014!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!