Garantálja a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bérét a KIM

2012. november 23. 11:32

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteken közölte: a kormány garantálja minden, a polgármesteri hivataloktól a járási hivatalokhoz átkerülő tisztségviselőnek az eddigi bérét.

2012. november 23. 11:32

Garantálja a kormány minden, a polgármesteri hivataloktól a járási hivatalokhoz átkerülő tisztségviselőnek az eddigi bérét – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken. A közlemény szerint hamarosan az Országgyűlés elé kerül a járási hivatalok működéséhez szükséges, „utolsó simításokat” tartalmazó törvénycsomag.

Az érintett közszolgálati tisztviselők illetménye nem változik majd, ugyanannyi marad 2013. január 1-jétől is, mint amennyit a tisztségviselő a kormányhivatal és az önkormányzat közötti megállapodás aláírásának idején kapott. Az átvett tisztviselők 2012. decemberi illetményét már a fővárosi és megyei kormányhivatal fizeti ki – fűzték hozzá.

Közölték azt is, hogy ha tisztviselő besorolása a megállapodás aláírásától januárig a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján változna, akkor ezen módosított illetményre lesz jogosult, de ha a fizetést a munkáltató (polgármesteri hivatal) egyéni döntése alapján emelik december 31-ig, arra már nem lesz jogosult januártól.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!