Balog az ET főtitkárával tárgyal

2012. november 04. 12:06

Balog Zoltán miniszter négynapos hivatalos útja során öt miniszterrel és az Európa Tanács főtitkárával is tárgyal Franciaországban.

2012. november 04. 12:06

Franciaországba utazott szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán - közölte a tárca vasárnap. Az emberi erőforrások minisztere a strasbourgi „Az európai romák jövője” című konferencián is részt vesz. A közlemény szerint Balog Zoltán november 3-án Párizs melletti otthonában meglátogatta az 1950-es évek óta Franciaországban élő kortárs magyar festőművészt, Reigl Juditot. Reigl munkái egyebek között a párizsi Pompidou központban, a New York-i Modern Művészetek Múzeumában, illetve a Londoni Tate Modern állandó kiállításain is megtalálhatóak.

 
A miniszter vasárnap a 85 éves Párizsi Magyar Református Gyülekezet felkérésére magyar esperesi hozzájárulással, ünnepi istentiszteletet tart a párizsi Église réformée du Saint Esprit-ben (Szentlélek református templom). Balog Zoltán november 5-én Strasbourgba utazik, ahol találkozik a város polgármesterével, majd részt vesz és beszédet mond „Az európai romák jövője” című konferencián. Délután az Európa Tanács főtitkárával, Thorbjorn Jaglanddal tárgyal, majd este Párizsban a női jogokért felelős miniszterrel, később pedig a felsőoktatásért és kutatásért felelős miniszterrel folytat megbeszéléseket.
 
November 6-án a magyar tárcavezető találkozik a francia kulturális és kommunikációért felelős miniszterrel és a munkaügyi miniszterrel. Balog Zoltán franciaországi tárgyalásait a szociális és egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszéléssel zárja.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. november 04. 15:27
mindenkinek beígéri balog a mélyszegények jó hangulatban tartását, nehogy még nyugatra menjenek az ottani adófizetőket strapálni, cserébe el kell nézni egy kicsit a Kedves Beteg ámokfutását
kukagyerek
2012. november 04. 14:08
Tartsa fel a kezét az, akinek szimpatikus ez a balog!
Njihovi Zakoni, Naša Življena
2012. november 04. 14:08
ET-nek van főtitkára? Akkor már biztosan ő telefonál helyette haza.
Clinton-Kounalakis-Bajnai cselló trió
2012. november 04. 12:21
főtitkár elvtárs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!