Balog: A kormány első a romastratégiában

2012. november 15. 16:19

Az emberi erőforrások minisztere a francia Le Monde-nak beszélt arról, hogy a jelenlegi magyar kormány a rendszerváltás óta elsőként mutat fel globális romastratégiát.

2012. november 15. 16:19
A rendszerváltás óta a jelenlegi kormány az első, amely olyan globális stratégiát dolgozott ki a romák számára, amely tekintettel van a közösséggel kapcsolatos minden szempontra – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romastratégiáról a Le Monde című francia napilap internetes oldalán csütörtök délután megjelent interjúban.
 
Nemcsak egyszerűen az emberi jogokról van szó, hanem egy sokkal szélesebb társadalmi problémáról” – tette hozzá a miniszter. A romákkal szembeni rendszeres szélsőjobboldali megmozdulásokra vonatkozó kérdés kapcsán Balog elmondta: „a magyar hatóságok zéró toleranciát gyakorolnak a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben”. Arra is felhívta a figyelmet az interjúban, hogy tudomása szerint a világon csak Magyarországon létezik Roma Parlament.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Virág et.
2012. november 15. 21:25
"Az emberi erőforrások minisztere a francia Le Monde-nak beszélt arról, hogy a jelenlegi magyar kormány a rendszerváltás óta elsőként mutat fel globális romastratégiát." Könyörgök E R E D M É N Y T mutasson már fel valaki. Bár nagyon meglepődnék, ha sikerülne. Ez a mostani korrupt és megélhetési díszcigányokkal nem fog menni. Tessék hiteles cigány vezetőkkel, értelmiségiekkel megpróbálni. Mondok két ilyet: Lakatos Attila és Forgács István. Mohácsi Viktória, Horváth Aladár féle megélhetési rettegők felejtősek
kaktuszvirág
2012. november 15. 19:55
Én nem értem,hogy ebben az országban miért az idegeneket,cigány,zsidó kell ajnározni,miért nem a magyarokkal foglalkozunk?
Mystes
2012. november 15. 19:43
Akkor másképpen tenném fel a kérdést a Mandíner rendkívül igényes kommentközönségének: az elmúlt 20 évben volt-e jobb gazdája a romakérdésnek? Ha nem, akkor mit pofázunk?
balint60
2012. november 15. 18:37
Dicséretes az Orbán-kormány EU-s elnöksége alatt kidolgozott és elfogadtatott roma-stratégia; méltán büszkélkedik vele a miniszter. "Apró" szépséghiba, hogy annak megvalósítása terén SEMMI nem történt, meghagyva ezzel a Jobbiknak a lehetőséget a gondok saját szájízük szerint történő "orvoslása" propagálására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!