Sztrájkbizottság alakult a BKK-nál

2012. október 29. 16:33

A sztrájkbizottság célja a kollektív szerződésről szóló tárgyalások minél hamarabbi lezárása, de november második felében akár munkabeszüntetésre is sor kerülhet.

2012. október 29. 16:33

Sztrájkbizottságot alakítottak a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) működő szakszervezetek. Jáger István, a sztrájkbizottság alelnöke az MTI-nek elmondta: nyáron kezdődtek meg a tárgyalások a BKK-nál a kollektív szerződésről, de ezek még nem zárultak le, november elsejétől viszont hatályát veszti az átmeneti foglalkoztatási megállapodás. Ennek értelmében a munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás lép életbe, ami az alelnök szerint sem a BKK-nak, sem a munkavállalóknak nem kedvező. A sztrájkbizottság megalakításával a szakszervezetek célja, hogy felhívja a munkáltató figyelmét minderre, és hogy minél előbb lezáruljanak a tárgyalások.

A sztrájk nem cél, de akár erre is sor kerülhet, legkorábban november második felében – fogalmazott Jáger István. Hozzátette: ebben mintegy 1100 ember lenne érintett, ők főleg a végrehajtói területen dolgoznak: pénztárosok, jegyárusok, ellenőrök, forgalomirányítók. A sztrájkbizottságnak meg kell várnia a munkáltató reagálását a bejelentésre, ezt követően munkaügyi vita kezdődik, egy esetleges sztrájknál pedig a BKV-tól eltérően nem kell megállapodni a még elégséges szolgáltatásról, mert a BKK nem közszolgáltató cég – fejtette ki Jáger István.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. október 29. 17:09
Erős szakszervezet erős ország.Ezt a logikátlan pökhendi hatalmat meg ideje rendre utasítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!