Saját egyesület élén térne vissza Bajnai

2012. október 18. 10:30

Saját egyesületet alapíthat Bajnai Gordon – írja az atv.hu. A portál úgy tudja, a volt miniszterelnök stábjában szerepet kaphat az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje, Urbán László is. Bajnai egyesülete szövetségre lépne a Millával és a Szolidaritással. Ha sikeresek lesznek, ők szabhatják meg az együttműködés feltételeit az MSZP-nek.

2012. október 18. 10:30

Bajnai több értelmiségivel és gazdasági szakértővel alapíthat egyesületet, melynek célja az atv.hu értesülései szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának ellenpontozása lesz. A stábban többek közt helyet kaphat Felcsuti Péter, a Raifeissen Bank nyugdíjba vonult vezérigazgatója, a Bankszövetség volt elnöke.

A portál szerint Bajnai kiváló személyes és szakmai viszonyt ápol a Fidesz '90-es években meghatározó gazdasági szakértőjével, Urbán Lászlóval, aki a párt színeiben parlamenti képviselő is volt. Mivel Urbán 1998-ban azt mondta, „más a választási és más a kormányprogram”, végül Járai Zsigmondot, és nem őt választotta Orbán Viktor a pénzügyminiszteri posztra.

Urbán László a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány gazdaságpolitikai kabinetjének egyik vezető koordinátora, szakértője – közölte Szigetvári Viktor, az alapítvány kuratóriumi tagja. Szigetvári elmondta azt is, Urbán nem vesz részt a Bajnai által létrehozandó egyesületben.

A Heti Válasz értesülései szerint Bajnai egyesülete szövetségre lép a Milla egyesületével, valamint a Szolidaritással. Az október 23-i tüntetést roadshow és plakátkampány követheti majd, hogy mérhetővé váljon a mozgalom támogatottsága. Amennyiben a legnépszerűbb ellenzéki formációvá válnak, Bajnai neki tetsző szövetséget köthet a baloldali pártokkal. Ha mégsem sikerül elérni ezt a célt, felajánlhatják a mozgalom erejét az MSZP-nek.

A lap úgy tudja, a szocialisták az utóbbi verzióval számolnak, ezért Gyurcsány Ferenccel ellentétben nem kritizálták a Millát, amiért a mozgalom egy kalap alá véve ítélte el az elmúlt 22 év politikai elitjét.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 18. 13:35
"Saját egyesületet alapíthat Bajnai Gordon – írja az atv.hu. A portál úgy tudja, a volt miniszterelnök stábjában szerepet kaphat az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje, Urbán László is." Erről beszéltem. Nem csak a valódi konzerveket kell lenyúlni a baltástól hanem a Polgári Magyarországot jelszót is!
Sándor
2012. október 18. 12:55
A nemzetidegen magyar gyűlölő szocialista lövette a magyar családokat... .... köszönjük szocialista szavazóbázis, járjatok örömtáncot .... a segítségetekkel rabolták ki a szocialisták, szinte az egész országot, árusították ki a külföldnek, a magyar nép vagyonát, és uzsora hitelekbe kényszerítették az országot, a vállalkozásokat, a magyar népet szocialista szavazóbázis, járjatok örömtáncot ... még az unokáitok is évtizedekig fizethetik a kádár-német-horn-medgyesi-gyurcsányi-bajnai magyarellenes kormány által a felvett hitel milliárdokat, és kamatait a külföldieknek!!
RAMBO
2012. október 18. 12:54
El nem tudom képzelni, hogy egy efféle "technokrata" pártra milyen igény van ebben az országban. Így elsőre: semmilyen.
Sándor
2012. október 18. 12:54
@huttinger számold már ki Mennyit vitt el és vont el 1956-1990 közt az orosz hadsereg tőletek, amiért a külföldi tankokkal, évtizedeken át hatalomban tartották a nemzetidegen magyar gyűlölő a magyar családokat mesterlövészekkel lövető szocialista csőcseléket?? Hosszú, hosszú, évekig fizethetitek... fizethetjük a nemzetünk legnagyobb ellenségének a szocialista maffiózók és az őket hatalomban tartó SLEPP okozta, óriási nyomort és szegénységet! Mint azt éljük, élitek a mindennapjaitokban a szocialisták 2008-ra minden tönkretettek, minden kiüresítettek, minden hol káoszt és fejellenséget hagytak maguk után .. 35-40 éves járművek a BKV-nál ... eladott vízművek, csatornaművek, gázszolgáltatók, eladott, kiüresített cukorgyárak, eladott bankok, eladott szállodák, eladott konzervgyárak, bezárt üzemek, gyárak százai, kirabolt eladósított MÁV, Malév, .. 2010-re a neobolsevisták gyurcsányi, veres, bajnai, oszkó mindent annyira tönkretettek, újra kell szervezni az országot..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!