Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Orbán-Fico találkozó az enyhülés jegyében

2012. október 02. 16:52

Mind Magyarország, mind Szlovákia részéről nemzetpolitikai sikernek nevezhető a Pilisi Szlovákok Központjának átadása Orbán Viktor miniszterelnök szerint. Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint hazájának igen fontos érdeke, hogy jószomszédi, baráti kapcsolatot ápoljon Magyarországgal.

2012. október 02. 16:52

A Pilisi Szlovákok Központja a két nemzet együttes erőfeszítései révén épült fel. Azért előremutató eredmény ez, mert tudjuk, voltak nehézségek és viták, de a két népnek, a két országnak együtt, együttes erővel sikerült legyőznie az akadályokat” – mondta a kormányfő kedden Pilisszentkereszten. A központ átadásán részt vett Robert Fico szlovák miniszterelnök is.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány arra törekszik, hogy a szlovák kisebbség otthon érezhesse magát Magyarországon, és azt szeretné, ha a szlovákiai magyar kisebbség is otthon érezné magát Szlovákiában.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint hazájának igen fontos érdeke, hogy jószomszédi, baráti kapcsolatot ápoljon Magyarországgal, és ehhez a kisebbségek is hozzájárulhatnak. Az ünnepségen mondott beszédében Robert Fico kiemelte: a központ felépülése azt bizonyítja, hogy ha mindkét oldalon megvan a szándék, akkor a kényes kérdéseket is meg tudják oldani.

A politikus az Orbán Viktorral korábban folytatott megbeszéléséről azt mondta, konstruktív, pragmatikus volt a tárgyalás, amelyen áttekintették a két ország közötti együttműködés területeit. A gazdasági válság megoldásában az országok eredményesebbek, ha együttműködnek - mutatott rá a szlovák kormányfő.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. október 03. 10:36
Ez az Viktor, csak keményen! Mint ahogy ellenzékben nyomtad! Most meg is lehet valósítani! Ha jók az infóim, akkor a találkozó után Fico bejelentette, hogy Benes dekrétumok maradnak. És bezárják a szlovákiai magyar egyetemet. Szép volt Viktor! De legalább építhetünk néhány hidat! A Simicskának mindenesetre jó lesz!
aztabazta
2012. október 03. 08:02
Meghalt a szlovák állampolgárságától megfosztott Tamás Anikó http://index.hu/kulfold/2012/08/03/meghalt_a_szlovak_allampolgarsagatol_megfosztott_tamas_aniko/ Hiaba kertek toled segitseget Viktor, te mar akkor Fico segget nyaltad ! Mocskos narancsos hazaarulok !
aztabazta
2012. október 02. 23:45
8 evig ment a narancsos duma, hogy Viktor igy, meg Viktor ugy megfingatja a szlovakokat nyelvtorvenyert, Benesert, Hedvigert... es mikor Fico ele kerult Viktorka... latvanyos egy nagy adag narancsos nutellat eresztett a gatyajaba !!! Csak a Fidesz !!!
glasztájger
2012. október 02. 23:20
...és a képen baloldalt Rákosi elvtárs figyelő tekintetét is láthatjuk. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!