Nemzeti jelképpé tenné a turult a Jobbik

2012. október 03. 10:48

A párt kezdeményezi a Btk. módosítását, hogy nemzeti jelképnek minősüljön a turul és így kapjon kiemelt büntetőjogi védelmet. A Jobbik szerint az utóbbi időben több sajtóorgánum meggyalázta a turult, ezért szükség van a büntetőjogi védelmére.

2012. október 03. 10:48

A Jobbik a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi, hogy minősüljön nemzeti jelképnek a turul és így kapjon kiemelt büntetőjogi védelmet – jelentette be Apáti István. A jobbikos képviselő mondta: az elmúlt időszakban írásaiban több sajtóorgánum – példaként a Népszavát említette – is „meggyalázta” a turulmadarat, mint nemzeti jelképet, ezért van pártja szerint szükség büntetőjogi védelemre.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. október 03. 21:16
Ha nemzeti jelkép a GALL KAKAS, a BRIT OROSZLÁN, a LENGYEL SAS, vagy a KÍNAI SÁRKÁNY, akkor a MAGYAR TURUL ellen sem lehet senkinek kifogása, mert ez hozzátartozik ősi mondavilágunkhoz!
Stego
2012. október 03. 14:57
A turul most is nemzeti jelkép. Az állami jelkép kategóriáját keverik.
kjkj945
2012. október 03. 14:53
És Horthy fehér turulon lovagoljon. :))
Mystes
2012. október 03. 13:31
Azt tudtátok, hogy pl az "örülünkvincentnél" kibasszák az embert, ha valami olyat ír, ami nem tetszik a szerkesztőknek? Akkor inkább a Mandi, pedig itt is vannak hülyék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!