MSZP: Hozzák nyilvánosságra az országot munkavállalási céllal elhagyók számát!

2012. október 25. 10:33

Követeli az MSZP, hogy a KSH haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát.

2012. október 25. 10:33

Az MSZP azt követeli, hogy a Központi Statisztikai Hivatal haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát, országonként. Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja közleményében szorgalmazza, hogy ha nincs ilyen felmérés, akkor a KSH azonnal kezdjen hozzá az adatgyűjtéshez. Azt írta: az osztrák munkaügyi statisztikáknak köszönhetően kiderült, hogy hatalmas számban távoznak az országból a magyar munkakeresők Ausztriába.

Mindennél jobban mutatja az orbáni gazdaság- és társadalompolitika kudarcát, hogy a magyar fiatalok, és úgy általában a munkaképes korosztály dömpingszerűen hagyja el az országot – értékeli az ellenzéki politikus, aki szerint az Orbán-kormány mindezt csak későn ismerte fel és nem igazán foglalkozik a kérdéssel. „Legújabban, az Orbán-kormány bukásának nyílt beismeréseképpen épp a fideszes pártagok, önkormányzati vezetők kötnek útilaput és vállalnak külföldön munkát” – olvasható az MSZP közleményében.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 25. 15:01
http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=1321 maszop??????
kjkj945
2012. október 25. 14:59
""Az MSZP azt követeli, hogy a Központi Statisztikai Hivatal haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát, országonként"" Csak azt szeretném tudni a KSH honnan tudja, hogy ki dolgozik külföldön???
ballada
2012. október 25. 14:49
Mit is mondott gyf "ellehet innen menni" mire fel a a hirtelen követelés a Fidesz felé, az mszp mutatott utat külföld felé.
grimpic
2012. október 25. 12:18
Azt olvastam, hogy '56-ban nemcsak szolidaritásból fogadták szívesen Nyugat-Európában a magyar menekülteket, hanem mert azonos kultúrkörből, jó munkaerőt biztosított az éppen robbanásszerűen fellendülő gazdaságukhoz. Gyorsan beilleszkedtek a társadalomba is, és nem akartak mecsetet építeni meg csadorban járni például.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!