MSZP: Egyszer el kell menni regisztrálni, hogy többé ne kelljen

2012. október 15. 14:07

Egyszer mindenkinek el kell menni regisztrálni, hogy megtörténhessen a kormányváltás, és soha többé ne legyen szükség választói feliratkozásra – reagált az MSZP arra, hogy a parlament két hét múlva szavazhat az új választási eljárási törvényjavaslathoz kapcsolódó alaptörvény-módosításról.

2012. október 15. 14:07

Egyszer mindenkinek el kell menni regisztrálni, hogy megtörténhessen a kormányváltás, és soha többé ne legyen szükség választói feliratkozásra – így reagált az MSZP frakcióvezető-helyettese arra, hogy a parlament két hét múlva szavazhat az új választási eljárási törvényjavaslathoz kapcsolódó alaptörvény-módosításról, amely rögzíti, hogy a választói névjegyzék önkéntes regisztrációval áll össze. Lukács Zoltán Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői bejelentésére válaszul azt mondta: azzal, hogy a Fidesz-KDNP előbb dönt az alkotmány módosításáról, és csak utána a választási eljárási szabályok elfogadásáról, beismeri, hogy törvényjavaslata ellentétes az alaptörvény jelenlegi szövegével. Az alkotmány betartása helyett megint a törvényekhez igazítják az alkotmányt, ami elfogadhatatlan – jelentette ki.

„Azt üzenjük az embereknek, hogy (...) egyetlen egyszer az életben el kell menni regisztrálni, utána le fogjuk váltani az Orbán-kormányt, eltöröljük ezt az intézkedést, és soha többé nem kell regisztrálni” – mondta a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

A kormánypártok alkotmánymódosításhoz érkezett módosító indítványokról várhatóan már hétfő délután szavaz az Országgyűlés, a zárószavazás október 29-én lehet.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Terminátor
2012. október 16. 12:12
Hogyis van ez ? Az országgyűlés elfogadta ,hogy választások előtt el kell menni regisztrálni ,de ehhez alkotmányt kell módosítani . A fidesz mint mindíg most is jogokat sért (mert akkor miért kellene alkotmányt módosítani?) Tetű cigány banda az összes fityiszes !
HSL
2012. október 15. 20:47
ha nem vesz részt az ellenzék, nincs ki ellen csalni a finessznek, ha nem csal a finessz, nincs mit érvényteleníteni nem bonyolult
hátakkor
2012. október 15. 20:31
A Duma bojkottja..
sky.net
2012. október 15. 19:09
ezek se tudnak véletlenül se rácáfolni arra mekkora bődületes nagy barmok : hát ha előbb alkotmányos kifogást emelnek ellene , meg antidemokratikusnak mifenének tartják , akkor egy perccel ez után esik le hogy dehát mégis jó lenne ha szaladnátok regisztrálni polgártársak? azt azt a kurva antidemokraikus, alkotmányellenes stb regisztrációt azt hajtsák végre ? vegytiszta idióták ötletelnek össze vissza jön egy hülye és kitalálja hogy de bojkottáljuk a választást , aztán egy másik hülye rájön hogy ez nem jó és akkor meg szaladjon mindenki mer az az utolsó esély
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!