Megegyeztek a BKK-val, feloszlott a sztrájkbizottság

2012. október 31. 21:26

Meghosszabbították az átmeneti foglalkoztatási megállapodást a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) szerdán. A felek megállapodása alapján a korábban meghirdetett kollektív munkaügyi vita is lezárult, a sztrájkbizottság sem működik tovább.

2012. október 31. 21:26

Közös egyetértéssel a november elsején lejáró kollektív szerződéssel egyenértékű átmeneti foglalkoztatási megállapodás hatályának meghosszabbításában állapodott meg a BKK Zrt.-nél képviselettel rendelkező szakszervezetekkel a BKK vezetése – olvasható a közleményben.  Mint írták: a két fél a nemrég bejelentett kollektív munkaügyi vitát lezáró megállapodásban rögzítette, hogy az átmeneti foglalkoztatási megállapodás hatályát december 31-ig meghosszabbítja. Az egyeztető tárgyalások eredményeként – a felek szándéka szerint – 2013. január 1-jén hatályba léphet az új kollektív szerződés. A felek megállapodása alapján a korábban meghirdetett kollektív munkaügyi vita is lezárult, a sztrájkbizottság sem működik tovább.

A BKK-nál működő szakszervezetek hétfőn alakítottak sztrájkbizottságot annak érdekében, hogy felgyorsuljanak a tárgyalások. Jáger István, a sztrájkbizottság alelnöke akkor az MTI-nek elmondta: nyáron kezdődtek meg a tárgyalások a BKK-nál a kollektív szerződésről, de ezek még nem zárultak le, november elsejével viszont hatályát veszti az átmeneti foglalkoztatási megállapodás. Ennek értelmében a munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás lép életbe, ami az alelnök szerint sem a BKK-nak, sem a munkavállalóknak nem kedvező – tette hozzá. A BKK ugyancsak hétfőn közölte: elkötelezett a megállapodás és a kollektív szerződés megkötése mellett, és az átmeneti szerződés lejárta után is biztosítja az abban szereplő juttatásokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!