Leöntötték az áthelyezett Károlyi-szobrot

2012. október 03. 11:43

Szerdára virradóra ismeretlenek festékkel leöntötték Siófokon a korábban a budapesti Kossuth téren álló Károlyi Mihály-szobrot.

2012. október 03. 11:43

Szerdára virradóra ismeretlenek festékkel leöntötték Siófokon a korábban a budapesti Kossuth téren álló Károlyi Mihály-szobrot. Az önkormányzat sajtószóvivőjének közlése szerint az esetnek valószínűleg politikai indítéka lehet. A közleményben hangsúlyozzák: Varga Imre alkotását nem ideológiai üzenete, hanem művészi kvalitásai és a városhoz való kötődése miatt fogadta be.

Siófok polgármestere szándékos rongálás miatt feljelentést tett az ügyben, és ezen túl gondoskodik a szobor helyreállításáról – olvasható a siófoki önkormányzat közleményében, amelyet az atv.hu idéz.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. október 03. 16:07
Őt kellett volna időben nyakon önteni.
thymian
2012. október 03. 14:10
Ha elkapják, remélem ugyanaz a bíró kapja majd az ügyet, hogy bizonyíthassa az elfogulatlanságát és remélem nem fog többet kapni, mint vörös dani és elvárom a dicséretet is a társadalmi hasznosságot illetően. Ha nem kapják el, mindjárt gyanús lesz a dolog. Egy a baj csak, így végeláthatatlan szoborrongálásban fogják kiélni magukat egyes idióták, amiben nem kis szerepe lesz a kipásnak és ennek a komcsi bírónak.
tuti
2012. október 03. 14:08
A dolog bizonyos szabályokat sértett, de erkölcsileg helyeselhető volt. Mivel erre a siófoki bíróság precedenst teremtett, egyetlen bíróság sem ítélhet másként! Addig, mig a Bírói Tanács az ügyben nem tesz jogértékű nyilatkozatot, a precedens alapján bárki, bármilyen szobrot meggyalázhat, ha Ő úgy érzi, hogy erre erkölcsileg joga van! Ebben nem igazán lehet vitatkozni.
Bélaúr01
2012. október 03. 14:06
Dániel Péter ordas nagy bunkóságára egy másik ordas nagy bunkósággal válaszolni nem menő. Szégyellje magát, aki olyan erkölcsi és intellektuális mélységbe süllyed, mint Dániel elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!