Bedrogozva gázolhatott az osztrák Hummer-sofőr

2012. október 12. 10:17

Vélhetően drog hatása alatt állt az az osztrák Hummer-sofőr, aki csütörtökön gázolt halálra egy motorosrendőrt Apátfalván. A férfi, aki tettéért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, őrizetbe vételekor nem volt kihallgatható állapotban. A Blikk úgy tudja, a konvoj egyik autójában drogot talált a rendőrség.

2012. október 12. 10:17

Feltehetően erdélyi túrázást követően érkezhetett Apátfalvára az a négy német rendszámú Hummer, amelyeket már rendőrök vártak a faluban, mivel túllépték a megengedett sebességhatárt. Két szirénázó rendőrmotoros kényszerítette megállásra a konvojt – írja a Blikk. Egyikük odalépett az egyik terepjáró mellé, hogy igazoltassa a sofőrt, aki megpróbált elhajtani: ráhúzta a kormányt a rendőrre, és elsodorta annak motorját. Társa ekkor az autó elé dobta motorját, és testével próbálta megállásra kényszeríteni a Hummerest, aki elgázolta a rendőrt.

A Blikk úgy tudja, a másik rendőr, illetve traffipaxos kollégái azonnal tüzet nyitottak: négy lövés el is találta az osztrák sofőrt. Az elgázolt motorosrendőrt helikopterrel szállították kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. A 34 éves Kenéz Imrét felesége és három gyermeke gyászolja – írja a lap.

„Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában. A Rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt”fogalmaz az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye

A Hummer sofőrjét a rendőrök kirángatták autójából, és megbilincselték – szemtanúk szerint a férfi agresszíven viselkedett, üvöltözött, és kés, vagy más vágóeszköz volt a kezében.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint az osztrák férfi kábítószert vélhetően ópiát- és morfinszármazékok hatása alatt állt, csütörtökön nem volt kihallgatható állapotban. A férfival szemben hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette merül fel, így akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Fazekas Géza közölte, az eseményeket a Hummer mögött haladó, ugyancsak Hummer terepjáróból mobiltelefonon rögzítették.

A Blikk úgy tudja, legalább az egyik autóban kábítószereket, többek közt kokaint is találtak. A Bors azt írja, az egyik televízió operatőrét kutyával fenyegették meg a hátramaradt három Hummerből kiszálló sofőrök, amikor az operatőr autóikat akarta lefilmezni.

A gázoló, Thomas B. facebookos adatlapja szerint egész élete a Hummerek körül forog: a Bors információi szerint B. egy autókkal foglalkozó cég vezetője, amelynek Salzburgban is van telephelye.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2012. október 12. 14:15
Na már most akkor: nem azért, mert mindig Kispolszkim volt, (egyszer 2 is egy időben), meg (úgy általában) nem szeretem az előítéletességet, de vannak fazonok, akik ha egy jobb (gyorsabb, erősebb, dögösebb stb.) autóba ülnek, máris istenkirálynak érzik magukat, és azt hiszik: nekik mindent szabad. Tipikusan ilyenek a Hummeresek. Még annyit tennék hozzá: némelyik (messze nem az összes, de mint mondom: némelyik) osztrák, német, amerikai stb. azt hiszi magáról, hogy itt Magyarországon ő a Világ csávója. Hát: nem! (Mert az én vagyok). :-)
birkakaka
2012. október 12. 13:10
Érdekes Amerikában a rendőröket fejre és életfontosságú szervek eltalálására képezik ki.Ha ennek a fickónak fegyvere van még két három rendőrt eltett volna láb alól.Úgy hülye a rendőrségi törvény ahogy van.Nem véletlenül nemcsak a magyarok hanem a külföldiek is kiröhögik őket.Csak megjegyzem Kádárféle 60 kg os rendőrtől rettegtek az angol szurkolók is.Szeretett cigóinkról nem is beszélve.Azt próbálta volna kurva anyázni a rendőrt vagy kezet emelni rá.
Soma
2012. október 12. 12:21
Az elgátolt rendőr családjának részvétem! Szégyen és gyalázat, hogy hazánkban még mindig azt csinálnak a gazdagok, amit akarnak, nemzetiségtől függetlenül! Ugye, mindenki emlékszik a szadesz drog-liberációs demokratikus harcára? Az üzlet, az üzlet! Remélem, az állam gondoskodni fog a barbár módon meggyilkolt rendőr családjáról. Azt is remélem, hogy az "eju" nem von meg tőlünk "kohéziós támogatást", ha netán valaki azt merészeli mondani, hogy le a drogokkal!
vigyor
2012. október 12. 11:54
"A 34 éves Kenéz Imrét felesége és három gyermeke gyászolja " Részvétem a családnak! ezt a rohadt férget meg a bandáját remélem örökre bezárják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!