Ángyán: A jobboldali politika is a nagytőkéseket szolgálja

2012. október 27. 09:09

Ángyán József az állami földpályázatokról tartott értékelést Pécsen. A lemondott államtitkár szerint néhány tőkés akarja megszerezni a termőföldeket, és ebben a törvényhozás a segítségükre van.

2012. október 27. 09:09

Ángyán József Pécsen megtartott előadásában elmondta, hogy szerinte néhány tőkés akarja megszerezni a termőföldeket, és ebben a törvényhozás a segítségükre van.

„Aki 2011-ben a legtöbb agrártámogatást felvette, ebben van földalapú és fejlesztési is, az első 3-t mondom csak, azt úgy hívják, hogy Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt” – fogalmazott Ángyán József, aki szerint a jobboldali politika is kiszolgálja a nagytőkés köröket.

„Úgy határozzák meg a törvényeket, rendeleteket, szabályokat, hogy ezeknek a köröknek az érdekeit szolgálja ki. Ahelyett, hogy az állam – a közösségek állama, amelyet a közösség tart fenn – a közjó mentén hozná ezeket az intézkedéseket. E tekintetben úgy látom, hogy nagy különbség a politikai pártok között nem mutatható ki” – mondta Ángyán.

A volt államtitkár tervei szerint negyedévente nyilvánosságra hozza a megkötött földbérleti szerződések értékelését. A most feldolgozott adatokból az derül ki, hogy három megyében – Fejér, Borsod és Baranya –, a földek 80 százalékát 24 érdekeltség vitte el, miközben a helyben lakó gazdák nem jutottak földhöz. Ángyán József azt mondja, nem ilyen politika mellett kötelezte el magát. Ezért is mondott le posztjáról – olvasható az atv.hu összefoglalójában.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. október 27. 13:11
"Ángyán: A jobboldali politika is a nagytőkéseket szolgálja" A jobboldali politika mindig és mindenhol a nagytőkéseket szolgálja. Nem ez a baj vele.
tarackos
2012. október 27. 12:13
"Ahelyett, hogy az állam – a közösségek állama, amelyet a közösség tart fenn – a közjó mentén hozná ezeket az intézkedéseket." Ami a narancsos polipnak jó az a köznek is jó! Hiszen amíg bendőjét tömi a polip addig is enyhül a nemzettestre csavarodott nyulványok szorítása. Vagyis de, a közjó menték hozza az elsőtitkár elvtárs ezeket az intézkedéseket!
lynx
2012. október 27. 12:04
Ángyán úr, ugye tudja, hogy Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt urak nem az elmúlt két évben szerezték meg birtokaikat? Mit akar Ángyán úr? Államosítást, téeszcsét? Hol élt eddig Ángyán úr? Ezt nem kellett volna engednie már évtizedekkel ezelőtt.
Fakutya tizedes
2012. október 27. 11:43
Melyik rinyáló hajlandó hajnalba kelni, elbaktatni a fődre, tél végén, tavaszi záporban, nyári negyven fokban dolgozni rajta, se légkondi, se titkárnő, se büfé, se műbőr forgószék? Amig a magyar leszarja a fődet, inkább yuppinak öltözik vagy csicskázik a mekibe, addig fölösleges a fődről pofázni, azé lesz, akinek köll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!