A csatár címmel könyv jelenik meg Orbánról Lengyelországban

2012. október 10. 11:51

Igor Janke könyvet írt a magyar miniszterelnökről. A kiadó honlapján olvasható rövid beharangozó szerint az független újságíró „hús-vér emberként mutatja be Orbánt, érzelmeivel, szimpátiáival”.

2012. október 10. 11:51

A csatár – elbeszélés Orbán Viktorról címmel könyv jelenik meg a miniszterelnökről Lengyelországban Igor Janke független újságíró tollából. A bemutatót december 3-ára tervezik. A két éve Magyarországgal foglalkozó politikai kommentátor a salon24.pl portálon olvasható blogjában jelentette be, hogy az év elején szerződést kötött a könyvre a Demart kiadóval. Előrebocsátotta, hogy a könyv létrejöttének hátterét még a bemutató előtt megosztja az olvasóközönséggel. A kiadó honlapján olvasható rövid beharangozó szerint az ismert újságíró „hús-vér emberként mutatja be Orbánt, érzelmeivel, szimpátiáival”. A könyv az „egész Európa figyelmét magára terelő érdekes, kemény, néha cinikus politikus és kedves ötgyerekes apa” történetét vázolja fel, és rámutat a Magyarországon létező törésvonalakra és azok gyökereire is.

A szerző a könyvet személyes, szubjektív elbeszélésnek nevezi, amelyben a magyar miniszterelnök életútjának és politikai karrierjének a lengyelek számára érdekes, inspiráló mozzanatait mutatja be. Janke leszögezi: Orbán Viktor, akit „egész politikai karrierje során egy konkrét cél vezetett”, nem nevezhető közönséges politikusnak. Kivételesnek nevezte, hogy a kormányfő, aki „nagy sikereket és drámai kudarcokat is megélt”, kitartó munkával létrehozta a Fidesz „intellektuális, anyagi és eszmei hátterét”. A szerző azt is hangsúlyozza, hogy munkájában a kritikus hangnem is helyet kap, hiszen igyekszik rámutatni a politikus által elkövetett hibákra. Kiemeli, hogy anyaggyűjtéskor a kormányfőn és munkatársain kívül opponenseivel, sőt ellenségeivel is beszélt.

Igor Janke független újságíró, politikai kommentátor, a független publicisztikai salon24.pl portál vezetője. A konzervatív Rzeczpospolita című napilapban, illetve az Uwazam Rze című hetilapban is publikál.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népnemzet
2012. október 10. 14:44
A szerző Igor Janke írói álnév: valójában Zioltow Bayerowskiról van szó egy igazi politikai köpönyegforgatóról, aki számtalan helyen érté kesítette már antitalentumát. A könyv alcime pedig: Szabadságharcost tojt a turul...
HattoryHanzo
2012. október 10. 13:51
A politika Thorgelle Sándora.
trespass
2012. október 10. 13:28
A lengyelek kifizetik a januári cehhet.
kispufi
2012. október 10. 13:27
az újságíró független, mint tudjuk, és ellenfelekkel, ellenségekkel (is) beszélt. még ilyet, ki gondolta volna. kíváncsian várom a végeredményt, biztos, hogy semlegesen objektív pontos képet kapunk, hiszen ez a recept mindig ezt eredményezi, alig pár tucat ilyen kísérletet láttunk eddig, és az is mindig nagyon pártatlanul civil volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!