További kiadáscsökkentésen gondolkodik a kormány

2012. szeptember 26. 19:26

További kiadáscsökkentés sem zárható ki a már nyilvánosságra került bürokráciacsökkentés és a segélyezési plafon mellett – nyilatkozta Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az Indexnek szerdán.

2012. szeptember 26. 19:26

További kiadáscsökkentés sem zárható ki a már nyilvánosságra került bürokráciacsökkentés és a segélyezési plafon mellett – nyilatkozta Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az Indexnek szerdán. A miniszter szerint a kormány „gondolkodik még egyéb kiadásoldali intézkedésekben” az IMF-megállapodás érdekében, de ezeket előbb az IMF-fel szeretnék megvitatni, mielőtt azok nyilvánosságra kerülnének.

Varga Mihály a portálnak megerősítette, hogy a bankadó kapcsán mindenképp tartani fogják magukat a bankszövetséggel kötött korábbi megállapodáshoz. Ezt jelenti, hogy a 2010 végén kivetett válságadó 2013-ban a korábbi érték felén marad, majd 2014-től megszűnik. Arra a kérdésre, hogy mikor folytatódhatnak a hiteltárgyalások, a miniszter azt válaszolta, hogy „mivel a mi fő tárgyalópartnerünk, Thanosz Arvanitisz jó eséllyel érintett az IMF éves közgyűlésén”, legkorábban annak lezárultával, tehát október 15. után folytatódhatnak az egyeztetések.

Mint az már korábban nyilvánosságra került, a bürokráciacsökkentés hat-nyolcezer közszolgálati álláshely megszüntetésével járna, főleg a minisztériumok és a háttérintézmények létszámát csökkentenék – írta az Index.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2012. szeptember 27. 00:50
1.: Ha már egyszer meg kell hozni a megszorításokat akkor sokkal szimpatikusabb ha a kiadásokat nyírbálják, és nem az adókkal akarnak plusz még néhány nemlétező bőrt lehúzni a népről. 2.: A segélyplafon bevezetésének már legalább egy évtizede itt lenne az ideje, örömteli feljemény hogy ezt végre meglépik. DE - A segélyplafon nem ér semmit ha kihagyják belőle a gyermekek utáni segélyeket, hiszen a lagnagyobb trükközés ezzel megy, sőtt szinte csak ezzel megy a trükközés. - Szimpatikusabb lenne, ha kimondanák, hogy igen őg baszták el a magyar gazdaságot. Nem kell ide IMF levél, külföldre mutogatás, stb...
Viktus
2012. szeptember 26. 22:51
"1. Hirannis2012. szeptember 26. 20:25 Persze, hogy nem küld el a Bosch senkit...mert azokkal kezdik akik közvetítő cégen keresztül vannak bent... 200 embert már elküldtek további 1800at pedig fognak... félreértik a dolgozók... ez a legegyszerűbb magyarázat, mert persze a sor dolgozok nyilván buták...(irónia) megjegyezném akkor a műszakvezetők is ? ugyan is még ott dolgoztam, a műszakvezetők mondták a nyár folyamán hogy leépítés lesz... de gondolom ezért a cikkért is pénz jutalmat osztott a romlott narancs és bandája nehogy rossz fényt vessen a gazdaság politikájukra, hogy már a bosch se bírja idegekkel..." http://www.heol.hu/heves/kozelet/nincs-tomeges-leepites-a-boschnal-463253 Ez ma Magyarország ...
bogo
2012. szeptember 26. 22:44
én tudnám hol kezdeni:pl azoknál a "hülye" svédeknél pl nincs: okmányhivatal,lakcímkártya,tajkártya,zöldkártya,forgalmi engedély,törzskönyv,eredetiségvizsgálat,növényvédelmi hivatal,matrica a rendszámra,hálapénz...stb -és mégis mükszik a rendszer!.. milyen "hülyék ezek".. van mit megszüntetni... :)
szintiboj
2012. szeptember 26. 22:02
Kiadáscsökkentés! Ami mint tudjuk nem megszorítás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!