Megkezdődött a Cozma-ügy felülvizsgálati tárgyalása

2012. szeptember 25. 09:59

A három fővádlott ügye került a legfelsőbb bírói fórum elé.

2012. szeptember 25. 09:59

Rendkívüli sajtóérdeklődés és rendőri biztosítás mellett megkezdődött a Cozma-ügy felülvizsgálati tárgyalása a Kúrián kedden reggel. A tucatnyi elkövető közül csupán a három fővádlott ügye került a legfelsőbb bírói fórum elé, miután az ügyészség az ő vonatkozásukban felülvizsgálati kérelemmel támadta meg a korábbi jogerős ítéletet, amely jelentősen enyhítette az elsőfokú döntésben kiszabott életfogytiglani büntetéseket.

Kedden reggel Raffael Sándor elsőrendű, Németh Győző másodrendű és Sztojka Iván harmadrendű vádlottat bilincsben vezették be a Kúria földszinti nagytermébe, ahol mintegy félszáz érdeklődő jelenlétében iratismertetéssel elkezdődött a három napra kitűzött tárgyalássorozat.

Márki Zoltán, a Kúria büntető tanácsának előadó bírája után várhatóan az ügyészi felszólalás következik. A vádhatóság július elején indokolási kötelezettség elmulasztása és a tényállás ellentmondásai miatt nyújtott be felülvizsgálati indítványt a Kúriához a Cozma-gyilkosság ügyében, kérve a másodfokú határozat hatályon kívül helyezését és az eljárás megismétlését.

A Legfőbb Ügyészség képviselőjének felszólalása után, várhatóan már az első, keddi tárgyaláson elkezdődhetnek a védelmi felszólalások, melyek feltehetően a következő napon folytatódnak, majd a jövő hétre kitűzött harmadik napon kerülhet sor a Kúria határozatának kihirdetésére. A legfelsőbb bírói fórum Cozma-ügyben eljáró tanácsának elnöke Kónya István, a Kúria elnökhelyettese és büntetőkollégiumának vezetője, a jelenlegi legmagasabb beosztású magyar büntetőbíró.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thasaidon
2012. szeptember 25. 13:04
Azért ha az ügyészség nyújt be felülvizsgálati kérelmet, az elég ciki.
gudmen
2012. szeptember 25. 12:37
aki legutoljára itélkezett az ügyben, ennek a bironak az összes itéletét gorcsö alá venném..szerintem lennének érdekes esetek..
liberálzöld.
2012. szeptember 25. 11:16
Három csapás. Hol is van az?
liberálzöld.
2012. szeptember 25. 10:51
Nem lesz itt semmi. A kúria megállapítja, hogy semmi köze a dologhoz, a másodfok törvényes volt. Oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!