IMF: Korai lenne feltételekről beszélni

2012. szeptember 13. 18:25

Nincs még időpontja a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Unió (EU) és Magyarország közötti hivatalos tárgyalások folytatásának. Gerry Rice azt is elmondta: „annyira segítőkészek és konstruktívak” lesznek „amennyire csak lehetséges”.

2012. szeptember 13. 18:25

„Nincs még dátuma egy új budapesti látogatásnak” – mondta Gerry Rice az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója csütörtökön. Emlékeztetett arra, hogy július végén járt a magyar fővárosban az IMF/EU-küldöttség, amely több eszmecserét folytatott. „Ez a dialógus folytatódik” – tette hozzá.

Az Orbán Viktor kormányfőnek az IMF-feltételekre vonatkozó állásfoglalásával kapcsolatban feltett kérdésre Rice kijelentette, hogy ebben a (tárgyalási) szakaszban nem rendelkezik az IMF feltételeinek részleteivel, és jelezte, a fő irányvonalakat a valutaalap küldöttségének július 26-án kiadott közleménye tartalmazza.

A magyar miniszterelnök egy hete Facebook-oldalán azt tette közzé, hogy „ezen az áron, így nem” kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól. Egy pontosító kérdésre válaszolva Gerry Rice úgy fogalmazott, hogy „korai lenne még a feltételekről beszélni, mert a tárgyalások még folyamatban vannak”.

„Az álláspontunk az, hogy az eszmecsere folytatódik. Annyira segítőkészek és konstruktívak leszünk, amennyire csak lehetséges, és meglátjuk, hogy innen hová jutunk” – mondta az IMF-igazgató arra a kérdésre válaszolva, hogy nem aggasztja-e az IMF-et a magyar miniszterelnöknek a valutaalap feltételeivel kapcsolatos állásfoglalása. Rice nem adott választ arra a kérdésre, hogy a valutaalap szerint a hivatalos tárgyalásokat hitelről vagy elővigyázatossági hitelkeretről folytatják-e majd.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2012. szeptember 13. 20:30
Meg az euró bevezetése.
tarackos
2012. szeptember 13. 20:04
"Rice kijelentette, hogy ebben a (tárgyalási) szakaszban nem rendelkezik az IMF feltételeinek részleteivel" Na tessék, meghazudtolta Viktor ez az ellenforradalmár! Nincsenek feltételek csak irányvonalak...
Viktus
2012. szeptember 13. 19:35
Nem kell ide IMF az állam már kísérletezik a tutiságon Füzesabonyban: "– Ezek az emberek legalább dolgoznak, de a kedvüket elveszik ezzel a rengeteg szabálysértési bírsággal – összegezte tapasztalatait Gulyás László polgármester, aki nap mint nap hallgatja a közmunkások panaszait. A harmincöt tagú csapat tagjai azért cserélődnek, mert járandóságukból a rájuk kiszabott szabálysértési bírságok miatt szinte semmi nem marad. A probléma ugyanis az, hogy a munkásokat rendre megbírságolják a rendőrök vagy azért, mert kerékpárjuk nem a KRESZ előírásai szerint van felszerelve, vagy azért, mert szabálytalanul kelnek át az úttesten. Az öt-tíz, vagy éppen húszezer forintos helyszíni bírságokat ezek az emberek nem tudják kifizetni, ezért a közhasznú munkáért járó 47 ezer forintos járandóságukból kénytelenek azt levonni." http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/panaszkodnak-a-kozmunkasok-a-birsagra-megy-el-a-penzuk-461100 Mindjárt vissza is jön a közmunkásokra költött pénz :D
kukagyerek
2012. szeptember 13. 19:06
"IMF: Korai lenne feltételekről beszélni" Akkor a vezírünk honnan vette a listát amivel elő-ijesztgetett minket? Vagy, csak a szokásához híven megint hantabandázott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!