Gyenesei István tagadja a magánokirat-hamisítás vádját

2012. szeptember 25. 18:56

Tagadta az ellene felhozott vádakat a magánokirat-hamisítással vádolt Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke a Kaposvári Városi Bíróságon kedden kezdődött perben.

2012. szeptember 25. 18:56

A Somogyért Egyesület színeiben a megyei közgyűlésben mandátumot szerző 64 éves politikus, a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere, korábbi megyei közgyűlési elnök ellen – pénzbüntetés kiszabását kérve – a Székesfehérvári Városi Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint Gyenesei István 2011. szeptember 14-én a területi választási iroda vezetőjének valótlan tartalmú iratot adott át, amely szerint Ormai István, a Somogyért Egyesület korábbi alelnöke Nagyatád polgármestere lemond megyei közgyűlési mandátumáról, amelyet 2010-ben az egyesület tagjaként szerzett – Gyenesei Istvánnal és Kövér Istvánnal, Nagyszakácsi polgármesterével együtt.

Az ügyben a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság tett feljelentést ismeretlen tettes ellen magánokirat-hamisítás miatt, miután két, egymásnak ellentmondó dokumentumot kapott. Két nappal a Somogyért Egyesület beadványa után ugyanis Ormai István írásban azt közölte, hogy nem mond le a mandátumáról, a lemondó nyilatkozatra pedig nem ő írta rá a 2011. szeptember 12-ei dátumot.

A feljelentés szerint az egyesület elnöke a Somogy Megyei Közgyűlés képviselőjének nyilatkozatát annak ellenére nyújtotta be, hogy a lemondás nem állt az érintett Ormai István szándékában. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon január 4-én kezdődött nyomozás, amely május 5-én vádemelési javaslattal zárult, május 29-én pedig vádat emeltek Gyenesei István ellen.

A tárgyaláson Gyenesei István hozzávetőleg egyórás, a nyomozati szakban elmondottakkal egyező vallomást tett, amelyet azzal kezdett: „Nem vagyok vétkes, és a Somogyért Egyesület egyetlen tagja sem vétkes.” Azt állította: szabályosan, Ormai István tudtával jártak el, a lemondó nyilatkozatot ugyanis Ormai István korábbi megbízása alapján nyújtották be.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. szeptember 26. 09:47
"Azt állította: szabályosan, Ormai István tudtával jártak el, a lemondó nyilatkozatot ugyanis Ormai István korábbi megbízása alapján nyújtották be. " Még ha így is lenne, ez nem ok arra, hogy aláhamisítsák a nevét! Jaj Pistike! Hol van erről a hiteles írásos bizonyíték?
kukagyerek
2012. szeptember 26. 09:41
"Gyenesei István tagadja a magánokirat-hamisítás vádját" Én is tagadnám! Nem hülle, ez a pisti-gyerek!
Öreg
2012. szeptember 25. 20:26
Gyenesei csúszó-mászóként szerepelt eddig is!
HSL
2012. szeptember 25. 20:12
tiszteletbeli finessz tag lehetne az ipse
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!