Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Visszaesőben a magyar gazdaság

2012. augusztus 10. 08:57

A magyar gazdaság teljesítménye 1,2 százalékkal esett vissza a Portfolio elemzése szerint. Az infláció júliusban magas, 5,7 százalékos volt – mondták el a lap által megkérdezett szakemberek.

2012. augusztus 10. 08:57

Miután a magyar GDP már az előző negyedévben is visszaesett, illetve az azt megelőző időszakokban stagnált, az idei második negyedév szintén rossz eredményt hozott. Folyamatosan csökken a magyar beruházási ráta is, ami a gazdaság szűk ellátottságával, illetve a fejlesztési hajlandóság gyengeségével magyarázható – írja  a lap.

Májusban stagnálást láttak előre az egész évre kivetítve az elemzők, azonban ma már mintegy 1 százalékos visszaesésre számítanak.

Az egy évre visszatekintő infláció 5,7 százalék lehetett júliusban, ami 0,1 százalékponttal magasabb a júniusinál. A júliusi inflációval kapcsolatban jelentős bizonytalanságot okoz az, hogy a jövedékiadó emelésből mennyi jelenik meg a dohányárakban, valamint a telekommunikációs szolgáltatásokra bevezetett új adó hatása is – mondta Eppich Győző, az OTP Bank elemzője.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én vagyok a
2012. augusztus 10. 15:31
Mi ebben a meglepő? Semmi! Miért nem jönnek ma beruházók? Mert kiszámíthatatlan a gazdaság! Miért növekedik az infláció? Mert mindent pluszba adóztatnak! Miért nincsen munkahely? Mert már megválaszoltam! De legalább az olimpia jól alakul! Hm!
Samsa
2012. augusztus 10. 13:27
A visszaesés, az valójában növekedés. A faszom ki van veletek, hogy két és fél év után sem értitek az újbeszélt!
tarackos
2012. augusztus 10. 12:08
Ez az egész egy mocskos ellenforradalmi rágalom! Még hogy visszaesőben. A gazdaság nem visszaesőben van hanem éppen készül a szárnyalásra csak most gyűjti az elrugaszkodáshoz az erőt! Ilyenkor a madár is összehúzza magát aztán elrúgja testét a földtől és kibontja szárnyait!
stefanovszky
2012. augusztus 10. 12:00
Érdekes,hogy visszaesőben a magyar gazdaság.Pedig olyan rohadtul száguldott a pannon puma, mielőtt kormányváltás volt.HJaggyatok már az ilyen baromságokkal, hogy két év alatt miért nem vagyunk képesek növekedést produkálni. Azért, mert porig égették a háűzat a libkomcsik!!! Oszt nincs nagyon mibül ugrálni, ugatni azt lehet lóvé nélkül is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!