Tagesspiegel: Orbán újra a tűzzel játszik

2012. augusztus 03. 09:20

A német lap írása szerint Orbán Viktor több hatalmat akar biztosítani magának. Az írás szerint a magyar miniszterelnök el akarja terelni a figyelmet az újra megkezdett IMF-tárgyalásoktól.

2012. augusztus 03. 09:20

Paul Flückiger cikkében megállapította, hogy „Orbán Viktor újra a tűzzel játszik”. A Tagesspiegel írása utalt a miniszterelnök egyik nyilatkozatára, amelyben szerinte arról beszélt, hogy talán az ország nemsokára arra fog kényszerülni, hogy a gazdasági fellendülés érdekében egy másik rendszert vezessen be a demokrácia helyett. Idézett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ülésén elhangzott beszédből is: „Ha Isten megsegít, akkor nem kell a demokrácia helyett egy másik politikai rendszert kigondolnunk”. Flückiger ugyanakkor hozzátette, hogy ugyanakkor az országnak egy olyan központi erőre van szüksége, amely kikényszeríti az egységet.

A német lap írása arra is kitért, hogy a 4K Orbán Viktor kijelentéseit a jogállamiság teljes felszámolásának irányába tett lépésnek tekinti – idézi a cikket a Médianéző. Megemlítette, hogy a kormány munkavédelmi terve értelmében tranzakciós adót vetne ki a bankokra, a munkaadóknak pedig kevesebb nyugdíjjárulékot kellene fizetniük és megjegyezte, hogy a nyári szünet után a parlament módosíthatja a választójogi törvényt, így minden választónak regisztrálnia kellene. Az ellenzék szerint a kormány ezzel akarja távol tartani a csalódott protest szavazókat – tette hozzá Flückiger, aki megfigyelőkre hivatkozva kijelentette, hogy Orbán Viktor ezekkel a vitatott javaslatokkal és kijelentésekkel próbálja meg elterelni a figyelmet az újra megkezdett IMF-tárgyalásoktól.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. augusztus 03. 15:06
Flückiger eeetárs "megfigyelőkre" hivatkozik. Régi jó ballib duma, ha kétséges a forrás, vagy nem létezik, vagy hiteltelen, lejárt arcok buzgatják.
várúr
2012. augusztus 03. 15:04
A Tagesspiegel egy vérlib lapocska. Afféle berlini Népszava. Ezt sem árt tudni felebarátaim.
kjkj945
2012. augusztus 03. 12:59
Orbán újra a tűzzel játszik vityka be fog pisilni!!!!
liberálzöld.
2012. augusztus 03. 12:45
"Tagesspiegel: Orbán újra a tűzzel játszik" Mindenesetre Orbán jobban tenné, ha azzal játszana, amivel egyidős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!