Szerbül felvételiztették a vajdasági magyar diákokat, fellebbeznek

2012. augusztus 15. 17:40

A vajdasági Magyar Nemzeti Tanács a szerb oktatási minisztériumhoz fordul magyar diákok sikertelen felvételije miatt. A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén magyar helyett szerb nyelvből és irodalomból kellett felvételizniük, emiatt több magyar diákot nem vettek fel az Újvidéki Egyetem jogi karára.

2012. augusztus 15. 17:40

Egy 2001-es vajdasági tartományi képviselőházi rendelet értelmében lehetőség lett volna magyarból felvételizni, de idén mégis szerb nyelvből és irodalomból kellett felvételi vizsgát tenni az Újvidéki Egyetem jogi karán.

Emiatt több magyar diákot nem vettek fel az egyetemre: négyen fellebbeznek, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács pedig az egyetemhez és egyúttal a szerb oktatási minisztériumhoz fordul, hogy a második beiratkozási körben biztosítsák a felvételi vizsga megismételt megszervezését magyar nyelven történelemből, valamint magyar nyelvből és irodalomból. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!