Nyolcszáz dolgozót küld el a Dunaferr

2012. augusztus 28. 13:48

Bezárja a Lőrinci Hengerművet és több tevékenységet kiszervez az ISD Dunaferr Zrt., ezzel mintegy nyolcszáz dolgozó munkahelye szűnik meg – írja a Dunaújvárosi Hírlap.

2012. augusztus 28. 13:48

A Dunaújvárosi Hírlap szerint mintegy nyolcszáz dolgozót bocsát el az ISD Dunaferr Zrt. az év végéig. A csoportos létszámleépítésről szóló terveket augusztus közepén kapták meg a vasmű érdekvédelmi szervezetei. Ebben a szolgáltatások és tevékenységek kiszervezéséhez kérték a szakszervezetek és az üzemi tanácsok véleményét.

A lap információi szerint 84 főt érint a tolmács és fordító szolgáltatásnál, a létesítményi tűzoltóságnál, a biztonsági diszpécser szolgálatnál, a pr-tevékenység területén, valamint a kisteherautók gépkocsivezetőinél végrehajtott létszámleépítés. A Lőrinci Hengermű decemberi bezárása 256 munkahelyet érint. Az elbocsátásban potenciálisan érintett további 460 dolgozó valószínűleg abból a szellemi munkavállalói körből kerül ki, amelyre már tavaly megszületett a létszám-optimalizációt célzó döntés. 

A Dunaferr érdekvédelmi szervezeteinek nem tetszenek a tervek, több kérdést megfogalmaztak a kiszervezéssel kapcsolatban, amelyeket már fel is tettek az üzemi tanácsok ülésén megjelent vezetőknek. A válaszokkal azonban nem voltak elégedettek, így további tárgyalásokra kerülhet sor.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!