Képet hamisított a Kronen Zeitung

2012. augusztus 02. 11:36

Bloggerek leplezték le, hogy a Die Kronen Zeitung, a legnagyobb példányszámú osztrák napilap manipulált képpel illusztrálta a szíriai Aleppóban folyó harcokról szóló egyik cikkét.

2012. augusztus 02. 11:36

Bloggerek leplezték le, hogy a Die Kronen Zeitung, a legnagyobb példányszámú osztrák napilap manipulált képpel illusztrálta a szíriai Aleppóban folyó harcokról szóló egyik cikkét – írja a Nyelv és Tudomány. A július 28-án közzétett képen a lerombolt utcarészlet előtt egy szíriai család sétál: a férfi gyereket visz a karján, a nőt fátyol takarja el. Nem sokkal a kép publikálása után kiderült, hogy a főalakok az EPA hírügynökség képéről származnak, és az eredeti kép hátterében egy közönséges szíriai utcarészlet látható. A cikk szerint az eredeti fotó nem is Aleppóban, hanem Homszban készült.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!