Így húzta csőbe az olajmaffia egyik fuvarozóját

2012. augusztus 17. 14:04

G. Lajos a a PestiSrácok.hu-nak mesélt arról, hogyan lett húszmilliós tartozása egy kétmillió forintot érő „ajándékból”, hogyan verték meg és kényszerítették egy nemlétező tartozás elismerésére, és hogy milyen furcsa ítéletek születtek az ügyében.

2012. augusztus 17. 14:04

Radnai László vallomásának közlése után kereste meg a PestiSrácok.hu-t G. Lajos, akit korábban a zalaegerszegi olajügyek miatt két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. A férfi az oknyomozó blognak arról beszélt, hogyan húzta csőbe az olajmaffia. Mint mondta, a Portik Tamás jobbkezeként ismert Tomori Tamás és emberei számára kellett olajat fuvaroznia és értékesítenie. Egyszer kölcsön kapott megbízóitól egy tankernyi, kétmillió forintot érő fűtőolajat, hogy annak értékesítéséből rendezhesse egy korábbi tartozását. Azt állítja, ezzel húzták csőbe, mert már egy hét múlva követelték az olaj értékét, amit nem tudott megadni, így abban állapodtak meg, hogy ledolgozza az árát.

G. Lajos állítása szerint két évig fuvarozott ingyen Tomoriéknak, majd közölték vele, hogy az ingyenmunka ellenére a kamatokkal együtt tízmillió forinttal tartozik. Mivel nem ismerte el a tartozást, megverték, családját pedig rákényszerítették, hogy közjegyző előtt ismerjék el az adósságot. Ezt követően a tartozást eladták egy ismert uzsorásnak. G. Lajos azt mondja, ezt követően postai befizetésekkel bizonyítható módon rendezte a tízmilliós tartozást, az uzsorás azonban közölte vele, hogy ez még csak a kamat volt, és további tízmillió a tartozása. A polgári peres eljárásban a bíróság a hitelezőnek adott igazat, így elárverezhetik G. harmincmilliós házát.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. augusztus 17. 23:54
Felszámolás és csőd A vállalatcsoport vezetésében Nagy Károly András 2010 augusztusában jelent meg, és a 2011 októberében kezdődött felszámolásig az aláírásra jogosultak között szerepelt. Az Opten Cégtárának adatai szerint összesen 25 magyarországi vállalkozásban volt vagy van tulajdonosi részesedése vagy vezető tisztségviselői megbízatása, ezek közül 11 van felszámolás vagy csődeljárás alatt, és 10-ről van további regisztrált negatív információ. http://index.hu/belfold/2012/08/17/felgyujtottak_az_electro_world_tulajdonosanak_hazat/ Ilyen szarháziakkal kellene inkább foglalkozni
Viktus
2012. augusztus 17. 15:00
Ez csepp a tengerben, mikor komplett vasúti szerelvény számra tűnt el az olaj olyan időszakban, amikor egy poggyászra egy rakat papírt kellett kitölteni.
dávid
2012. augusztus 17. 14:59
azért ez durva, főleg h jól mutatja, mit tett le a rendőrség/ügyészség a bíró elé. nagyon jót tesz nekik az a kis átszervezés most, sok-sok éves kapcsolatok és csatornák válnak semmivé az alvilággal egy nap alatt. talán lesz pár hónap, év rendesen dolgozni is fakabátéknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!