„A MillaMédia a bizonytalanok Népszavája”

2012. augusztus 15. 14:14

Elindult az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) weboldala, a millamedia.hu. Az oldal céljaival kapcsolatban a főszerkesztő Para-Kovács Imre a Mandiner.médiának elmondta: nemcsak a civileknek kívánnak nyilvános teret biztosítani, de a kormányt is mielőbb leváltanák.

2012. augusztus 15. 14:14
Bánlaki Dalma Stella

Elindult az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) weboldala, a millamedia.hu. A Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, Magyar igazság rovatokban a belpolitikai, közéleti témákkal, a videó rovatban elsősorban a Millával kapcsolatos anyagok találhatóak jelenleg. Az oldal főszerkesztői – saját szavai szerint főorvosi – feladatait Para-Kovács Imre látja el, aki a Mandiner.médiának elmondta: az oldal a Milla mellett más civil szervezeteknek is lehetőséget kínál, hogy „elérhessék az érdeklődőket üzeneteikkel”. Hozzátette: az oldal „azon bizonytalan választóknak akar némi vigasztalást nyújtani, akik beletörődtek, hogy ezt az országot sorsszerűen idióták vezetik”. A millamédiások szeretnék, ha egy „harmadik pólus” formálódna, és ha „a jövőben nem csak az jelentené a változatosságot a politikában, hogy Matolcsy György székébe Veres János kerül, mert ezt végiggondolni is szörnyű”.

Para-Kovács szerint „ha Juhász Péter szerint a Milla a választani nem tudók szakszervezete, akkor a MillaMédia a bizonytalanok Népszavája”. Megjegyezte: „nem csak az egyik oldal disznóságairól” kívánnak beszélni, hanem „némileg hátralépve, letekintve a magyar rögvalóságra, egyenlő súllyal minden cselekedetről, függetlenül elkövetőjének politikai nézeteitől”. A főszerkesztő hozzátette azt is: „természetesen” elsődleges céljuk a mihamarabbi kormányváltás, mert a jelenlegi vezetést „rendkívül kártékonynak és idegesítőnek” tartják.

A millamedia.hu négy állandó szerkesztővel dolgozik, és további húsz-harminc alkalmi munkatárssal. A napi frissülés mellett a dolgozók arra koncentrálnak, hogy a saját anyagok aránya hamarosan elérje a harminc-negyven százalékot. A későbbiekben nagyobb hangsúlyt kaphatnak a videók is: előre felvett műsorokat, híradókat és élő interaktív fórumokat ígérnek.

Az oldal mellett nem szűnik meg a csoport Facebook-oldala sem, sőt, Para-Kovács Imre elmondása szerint lesz Blog.hu, Postr, Twitter, Google+ és YouTube-mutáció is. „Megpróbálunk lefedni minden felületet, kivéve az óriásplakát-helyeket, mert ott állítólag nagyon csúf ügyek történnek” – közölte.

A weboldal domain címe Torsa Bálint tulajdona. Para-Kovács erről annyit közölt: „Torsa Bálint volt legközelebb az internethez, ezért ő jegyeztette be a domaint, és a továbbiakban háttértáncosként fog szerepet vállalni a munkába, de esetleg néha énekel is valamit”. Az idén júniusban bejegyzett, Bodó Balázs és Tóth Balázs által alapított Millamédia Nonprofit Kft. a kiadói feladatokat látja el. „Az éves költségvetés jelenleg nulla forint, bár a későbbiekben ezen szeretnénk változtatni” – közölték, megjegyezve: 4-500 milliós keretben gondolkodnak. „Ennek forrásait még nem látjuk, de vannak ötleteink” – írták.

Arra a kérdésre, hogy az eddig magánszemélyek által működtetett Millának is lesz-e valamilyen szervezeti háttere, Para-Kovács Imre nem kívánt válaszolni – lévén, hogy a csoportnak nem tagja – de azt elárulta: „egészen biztosan” lehet erre számítani.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunor N.
2012. augusztus 26. 16:37
Érdekes. Ebben az alkotmányellenes alkotmányú, rasszista, antiszemita, terrormocsokban, ahol a sajtószabadság rég a porban fetreng, ahol éhező újságírók várják türelmesen a szebb élet és a megváltó eljövetelét, lesz aki 4-500 milliót fog feccölni ebbe a hazugságba? Felettébb izgalmasan működő rendszerre számít a főszerkesztő. Van még mit tanulnunk...
kamasuka
2012. augusztus 17. 21:52
Most már tudom, hogy ez a degenerált PK a "pártízezer"-be menekült. Hiába no, nincs állami megrendelés, és már a hülyeségét pártszinten sem fizetik meg.
hulkyhogan
2012. augusztus 17. 12:42
még csak azt sem érted, miért lopás a lopás. miért magántulajdon a magántulajdon stb.
hulkyhogan
2012. augusztus 17. 12:03
igen, ez a tudatlanság biztos jele. pontosan erre számítottam. se nem érted, se nem olvastál a rendszerről semmit. nem baj, csak akkor ne szólj bele. (azért néha, mielőtt minősítgetsz, visszaolvasod a saját kommentjeid stílusát?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!