Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Pontosabb képet kapott Magyarországról az IMF-delegáció

2012. július 21. 09:40

A napokban tartott találkozókon szerzett információk után az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket a jövő heti plenáris ülésre – mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára péntek este.

2012. július 21. 09:40

A napokban tartott találkozókon szerzett információk után az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket a jövő heti plenáris ülésre – mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára péntek este az MTI-nek, miután az IMF/EU-delegációval tárgyalt a minisztériumban. Az államtitkár közölte: a pénteki tárgyaláson érződött, hogy az igen jól felkészült IMF/EU-delegáció az e heti találkozókon további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről, amikor a delegáció tagjai konzultáltak többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a főváros, valamint kereskedelmi bankok vezetőivel.

A pénteki tárgyaláson az látszott, hogy IMF/EU-delegáció a lebonyolított 20-30 találkozó után tovább finomítja a felkészülés során szerzett képet – magyarázta Pleschinger Gyula. Hozzátette: várhatóan a jövő heti plenáris ülésen az EU/IMF-delegáció átadja azokat a konkrét kérdéseket, amelyekre részletes választ vár a magyar kormánytól.

Az MTI információi szerint az EU/IMF-delegáció péntek kora este találkozott Surányi Györggyel, az MNB korábbi elnökével, az Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetőjével.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. július 23. 06:32
Számomra teljesen hiteltelenek a naponta megjelenő közlemények a kormánypárti emberek szájából. Nem azt mondom ezzel, hogy hazudnak. Csak valahogy azt tartanám megfelelő tájékoztatásnak, ha nem ők állnának oda egymagukban, gondosan felosztva egymás közt, hogy melyik nap ki mit mond, hanem -ha nem is naponta - de a nálunk tárgyaló delegáció vezetőjével vagy képviselőjével közösen adnának ki közleményt, vagy nyilatkoznának tévében, sajtóban. Korábbi tapasztalataim alapján ezeket a féloldalas, csak az egyik oldal vágyvezérelt szövegeit nem tudom komolyan venni. Még akkor sem, ha egy szó tudatos torzítás, félrevezetés sincs bennük.
kjkj945
2012. július 22. 09:47
A spicli hazaárulok nem adtak rendes infot az ájmufnak?
bolá
2012. július 21. 14:36
Pénzügyi terroristák!
Soma
2012. július 21. 13:20
"Az MTI információi szerint az EU/IMF-delegáció péntek kora este találkozott Surányi Györggyel, az MNB korábbi elnökével, az Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetőjével." --------- Angard! Jönnek a franciák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!