Orbán és Kaczynski között vont párhuzamot a FAZ

2012. július 11. 08:35

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint mindketten megkérdőjelezhető eszközökkel akarták elérni a rendszerváltás befejezését.

2012. július 11. 08:35

A kelet-európai demokráciák helyzetét elemző cikkében Reinhard Veser megemlítette, hogy a demokratikus átmenet során a kerekasztalnál megengedték a a régi nómenklatúrának, hogy megtartsa kulcspozícióit a gazdaságban, az igazságszolgáltatásban, a közigazgatásban és a médiában.

A szerző kifejtette, hogy Orbán Viktor két évvel ezelőtti „földcsuszamlásszerű” győzelmének egyik oka a szocialistákkal szembeni elégedetlenség volt. Veser szerint Orbán Viktor a pár évvel korábbi Kaczynskihez hasonlóan a rendszerváltás befejezését jelölte meg célként. Hozzátette, ehhez ő is megkérdőjelezhető módszereket alkalmazott és nemzeti patrióta „kisérőzenét” játszott le, amely ellenérzést keltett Nyugaton. A FAZ cikke helyesnek nevezte, hogy az EU szemmel tartja Orbán Viktort – írja a Médianéző.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2012. július 11. 13:03
FAZ- azok is!!!!
citizen queen
2012. július 11. 10:35
Az EU tartsa szemmel saját magát, ahelyett, hogy mindig kipécéz egy-egy bűnbak országot - persze érdekes módon mindig a "kicsik" közül. A nemzeti patriotizmus is mindig akkor csípi a szemét a nagyságos uniónak, amikor keletről jön, a saját patriotizmusuk valahogy nem zavarja őket. Az pedig mindenképp dicséretes, hogy az elsumákolt rendszerváltást valaki be akarja végre fejezni - mások meg sem próbálták.
KannibálTatárÚr
2012. július 11. 10:25
"A FAZ cikke helyesnek nevezte, hogy az EU szemmel tartja Orbán Viktort"... Orbánnak még jobban szemmel kell tartani az EU-t! Nagyon ragadós a kezük.
Mirmur
2012. július 11. 09:59
Gazemberek. Ez nem más, mint bevezetése annak, hogy ha Pontát elítéli az EU, akkor azt Orbánnal együtt tegye meg. NOha ég és föld a különbség Orbán javára. Az EU egy életképtelen, önkényuralmi, hazug és ideologikus szörnyeteg, Vesznie kell!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!