Kitart a vörös csillag mellett a Munkáspárt 2006

2012. július 03. 08:33

A parlament határozata ellenére, több jogerős ítélet alapján tovább használja a nemzetközi munkásmozgalom jelképeit, köztük a vörös csillagot a Munkáspárt 2006 – fogalmaz a párt közleménye.

2012. július 03. 08:33

A Munkáspárt 2006 tovább használja a vörös csillagot – közölte a párt elnöke hétfőn. Vajnai Attila közleménye szerint a párt antidemokratikusnak, a nemzetközi joggal ellentétesnek tartja, hogy az Országgyűlés határozatban mondta ki: nem ért egyet az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletével és továbbra is szankcionálja az önkényuralmi jelképek használatát. A Munkáspárt 2006 követeli a strasbourgi bíróság ítéletének végrehajtását, és több jogerős ítélet alapján tovább használja a nemzetközi munkásmozgalom jelképeit, köztük a vörös csillagot – tette hozzá. 

A parlament határozatban nyilvánította ki, hogy nem ért egyet a strasbourgi vöröscsillag-perben hozott ítélettel, és kitart az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálása mellett. A hétfőn elfogadott jogszabály szerint a magyar államra kirótt 6400 eurós kártérítést és perköltséget a pártok költségvetési támogatásából fizetik ki.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. július 03. 10:33
tiszta depi vagyok , mindig ez vöri csili , meg a hori keri, kész csoda ha nem leszek öngyi
buckafej
2012. július 03. 10:09
Ők erre élveznek el, és nincsenek tekintettel arra, hogy csak Magyarországon százezreket tett tönkre a kommunizmus a vörös csillag jele alatt. Szerintem vagy mindkettő (horogkereszt,vörös csillag) viselése szabad, jó liberális alapon, vagy mindkettő tilos. Nincs köztük különbség, max. az áldozatok személyében, de sokszor még abban sem. A vörös csillagot nem véletlenül verték le '56-ban. A szovjet és kommunista elnyomást személyesítette meg. Köcsög Vajnai, olvasson többet a kommunizmus rémtetteiről. Minenesetre ha találkozom vele jól pofán baszom, úgy, hogy csillagokat fog látni.
NeMá
2012. július 03. 10:04
Bocs én azt hittem ez a Thürmer Gyula féle hagyományos Munkáspárt. Most esett le, hogy ez valami -Munkáspárt 2006-. Ez tényleg valami provokátor banda lehet.
Viktus
2012. július 03. 10:00
Egyszerű újra kell egy országos diliház, és mindjárt lehetne az első ápoltak egyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!