Felmentették Tátrai Miklóst és Mezei Lászlót

2012. július 05. 15:29

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetője, sem a Nemzeti Ménesbirtok volt ügyvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádolták, de a bíróság szerint egyikük sem követett el bűncselekményt.

2012. július 05. 15:29

A Tatabányai Törvényszék bűncselekmény hiányában felmentette csütörtökön a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét és Mezei Lászlót, a Nemzeti Ménesbirtok volt ügyvezetőjét.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Medgyasszay László volt KDNP-s képviselő feljelentése után indított pert ellenük, több évvel ezelőtt. A vádirat szerint Mezei tettesként, Tátrai mint felbujtó utasítására fiktív megállapodás és számla alapján utalt át 365 millió forintot a felszámolás alatt álló Bábolna Zrt. részére.

Detrői Ferenc bíró az ítélet indoklásában elmondta, nem állja meg a helyét a főügyészség álláspontja, mert a megállapodás valós gazdasági érdekek mentén köttetett, mindkét állami tulajdonú cégnek hasznot hajtott, és semmilyen kárt nem okozott. Az ítélet nem jogerős, Beke Judit ügyész fellebbezést jelentett be a vádlottak bűnösségének megállapítása érdekében.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Királyvizet Károlyira
2012. július 05. 20:10
!!! beszélni madzsar kedves mandinka?! a kiemelt szövegben nem ártana javítani a kontextuális hibát !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!