Felmentették a szocialista polgármestert

2012. július 11. 09:03

Szitka Pétert, Kazincbarcika MSZP-s polgármesterét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolták, de a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette.

2012. július 11. 09:03

Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a Miskolci Városi Bíróság Szitka Pétert, Kazincbarcika szocialista polgármesterét a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól. Mint arról az Észak-Magyarország szerdán beszámolt, az ítélet indoklása szerint a polgármester semmilyen módon nem szegte meg kötelességét, nem kezelte hűtlen módon a város pénzét. A vádhatóság képviselője fellebbezett az ítélet ellen – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.

Az MTI januárban adott hírt arról, hogy az ügyészség megvádolta a városvezetőt, aki egy kazincbarcikai székhelyű rendezvényszervező kft.-vel szerződést kötött arra, hogy a cég szervezze, illetve bonyolítsa le a városi önkormányzat rendezvényeit. Ezeket ugyan az ügyészség szerint rendben megtartották, de nem a társaság, hanem a városi művelődési központ szervezésében. A benyújtott számlákat a polgármester igazolta, és intézkedett a kifizetésről: az önkormányzat 3 millió 432 ezer forintot fizetett ki. Az ügyészség szerint mindezek alapján a polgármester, aki tudott arról, hogy nem a szerződött társaság végezte el az említett munkát, vagyoni hátrányt okozott az önkormányzatnak, ami hűtlen kezelés bűntettének számít.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szadik_1
2012. július 11. 09:22
A kis lopás is lopás. Csak bizonyítani kell. 3 milla... Kíváncsi vagyok, mennyire lesz kemény az ügyészség a vasútépítő 100 milliárdjainál!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!