Elsősorban a multikat terhelné a közműadó

2012. július 25. 09:02

A közművezetékekre kivetett adóval mentenék meg a BKV-t, kormánypárti képviselők szerint azonban a verseny miatt nem kell tartani attól, hogy a közműcégek és a multik áthárítanák a terhet a fogyasztókra – írja a Magyar Nemzet.

2012. július 25. 09:02

A Magyar Nemzet fideszes forrásokból úgy értesült, hogy főként a multicégektől számítanának komoly bevételre a közműadóból, melyet a BKV megmentésére használnának fel. Az adó érintené a víz-, a csatorna-, és a gázvezetékeket, valamint a telefonos, kábeltelevíziós, riasztórendszeres, illetve minden más föld alatti vezetékek is.

A lap szerint az önkormányzati társaságokon – Főtáv, Fővárosi Vízművek, Fővárosi Csatornázási Művek, Fővárosi Gázművek, Budapesti Elektromos Művek – túl a távközlési társaságok, és a televíziós, internetes, telefonos kábelszolgáltatók is fizethetnek majd. Kormánypárti képviselők szerint a piaci verseny miatt nem kell attól tartani, hogy a közműcégek vagy a multik áthárítják a terhet a fogyasztókra.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. július 25. 23:51
""Fővárosi Vízművek""" Tarlós most vásárolta ki belőle a multikat. Vagyis a BKV-t úgy mentené meg a kókler kormány, hogy megadóztatja a fővárost. Ezek tiszta hülyék.....
Gombóc XVI. Artúr
2012. július 25. 11:05
Azt gondoltam, hogy az eddigieknél nagyobb hülyeséget már nem tudnak mondani. Tévedtem. Ezek valamilyen elefántcsonttoronyban élnek, ahova a valóság már nem jut el. Mi lesz itt 2014 után? Igaz, hogy kevesebben lesznek, de csak azok maradhatnak majd akik minél mélyebben benyalnak a főnöknek. Még inkább hiányozni fog a józan ész...
liberálzöld.
2012. július 25. 11:04
"Elsősorban a multikat terhelné a közműadó" Hagyják már békén szegény multikat! Ahányszor megjelenik egy új teher ami csak őket terheli, mindig drágább lesz valami. Neazemberekfizessékmeg!
egysegelem
2012. július 25. 10:19
"Kormánypárti képviselők szerint a piaci verseny miatt nem kell attól tartani, hogy a közműcégek vagy a multik áthárítják a terhet a fogyasztókra." Akkor majd kozosen fogjat atharitani, mint a bank vagy a telekom adot. LOL. Hulyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!