Egy tényállást büntetne halállal a Jobbik

2012. július 18. 11:54

Csak az emberölés minősített eseteire állítaná vissza a halálbüntetést a Jobbik javaslata.

2012. július 18. 11:54

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta: a Pécsett történt brutális gyilkosság adott apropót az eddig is sok társadalmi vitát kiváltott kérés ismételt megtárgyalására. 

Rámutatott: a büntető törvénykönyv 1990 előtt tizenhét különböző tényállás megvalósulása esetén ismerte a halálbüntetést, a Jobbik indítványa azonban csak az emberölés minősített eseteire alkalmazná ezt. Emlékeztetett arra, hogy bár pártja ezzel kapcsolatos indítványát egy hónappal ezelőtt a parlament leszavazta, a Jobbik azonban ismét napirendre vetetné azt. Hozzátette: az indítványt akkor a Jobbikon kívül egyetlen párt sem támogatta.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. július 18. 16:16
JOBBIK: Vona Gábor: "(ezt)Hányan tudják?" Úgy összeomlott a JOBBIK, ahogy volt és van. Minden szava hazugságnak hat. Önmagával meghasonult! Megvezetettek, tudomásul kell vennetek, hogy a JOBBIK hazudott nektek.
korona
2012. július 18. 16:11
(Bemásolt írás) A Jobbik arconköpi a magyarokat: Klein Csanád felhívása a "Magyar Élet Menetére" Szegedi (zsidó) Csanád a "Magyar Élet Menetére" hív a kazincbarcikai kórház megmaradásáért. A párt egyik hangadó rabbijának ilyen szerepeltetését a Jobbik zsidó(barát) vezetői vagy tréfának szánták, vagy a párt magyar tagjainak (tágabban véve az egész magyarságnak) a megalázására. A zsidó politikusnak a zsidó "Élet menetével" való szembeállítása ironikus arculcsapás a magyarság számára. A filoszemita Jobbik újabb és újabb gusztustalan húzásai, megnyilvánulásai megmutatják a párt vezetésének valódi arcát. Szembenállnak ők a zsidósággal, de barátkoznak is velük, ahogy érdekeik (anyagi értelemben vett hasznuk!) diktálja. Haszonelvűsége miatt lehetne a Jobbik vezetését egyszerűen liberálisnak is tekinteni, ha nem lenne kitömve zsidó vezetőkkel és hangadókkal. Ilyen módon zsidó szervezetté válik a párt. A zsidók - köztük Szegedi-Klein is - hiába húznak bármilyen ruhát, akkor is zsidók maradnak. Becsapott, átvert, kihasznált Jobbik-tagok és szimpatizánsok, ébresztő! Juhász Pál
kjkj945
2012. július 18. 12:51
Nem halál, kínozni 5 éven keresztül utána kezdeni a tárgyalást.
egysegelem
2012. július 18. 12:22
"Egy tényállást büntetne halállal a Jobbik" En is, ez pedig a jobbikkal valo legcsekelyebb merteku szimpatia tenyallasa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!