Betiltják a lézerblokkolót

2012. július 17. 11:45

Egy kormányrendelet-tervezet csökkentené a közlekedési bírságok összegeit, valamint betiltaná a lézerblokkolót, a radardetektort viszont nem.

2012. július 17. 11:45

Csökkentené a közlekedési bírságok összegeit és betiltaná a lézerblokkolót is az a kormányrendelet-tervezet, amelyet következő ülésén tárgyal a kabinet – a várható változásokról Bíró Márk, a Fidesz-frakció közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felelős politikusa és Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi képviselője számolt be kedden Budapesten.

Bíró Márk és Kovács Kázmér az autóklub vezetéstechnikai pályája mellett tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a várakozási és megállási tilalom megszegéséért eddig kiszabott fix összegű, 30 ezer forintos bírság 10 ezer forintra fog mérséklődni, viszont ha valaki zebrán áll meg, annak már 25 ezer forintot kell fizetnie, míg az egyik legsúlyosabb büntetést, 50 ezer forintos bírságot kap az, aki mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol. Bíró közölte azt is: betiltják a lézerblokkolót, de a radardetektort nem.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2012. július 17. 12:52
79 km sebességgel hajtottam be egy lakott településre, két oldalon erdő, és az út meg lefelé lejtett. ennek csak azért van jelentősége, mert egyébként jössz 80-90el a lejtő akkor is tart hacsak nem "blokkolsz" tidták ezt a rendőrök is, ezért fotóztak ember nem járta helyen, és mondjuk nem a belterületen, ahol egy ilyen sebesség veszélyes is lehet. meg ritkább is. adtak a szarnak egy nagy pofont, dühöt váltanak ki, nem a rend teremtése, hanem a pénzbehajtás a motiváló. a bírság 45ezer.78-nál "csak" 30 ezer lenne. az egész eljárás meg úgy zajlott, hogy a rendőrök egyfolytában a kormányt szidták. köszönjem a kormányomnak, és reklamáljak a díszes házban ahol azt a törvényt hozták, hogy az államadósságot nekik kell beszedni. a büntetés nagyságán túl az bosszantott leginkább, hogy azokra acsarkodtak, keltették ellenük a hangulatot, akik fizetik őket. már áttételesen, mert végül is az én adómból is élnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!