Újra uránbánya nyílhat a Mecsekben?

2012. június 19. 13:46

Páva Zsolt, Pécs polgármestere bejelentette: a kormány vizsgálja a mecseki uránbányászat újrakezdésének lehetőségét. Kovács Pál klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár megjegyezte: az uránbányászat lehetősége az urán világpiaci árának emelkedése miatt vetődött fel.

2012. június 19. 13:46

A kormány megvizsgálja a mecseki uránbányászat újrakezdésének lehetőségét – jelentette be Páva Zsolt. Pécs fideszes polgármestere elmondta: a cél annak kiderítése, hogy a város környéke társadalmi, szociológiai, technológiai, környezetvédelmi szempontból alkalmas helyszín-e a termeléshez.

Kovács Pál klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár megjegyezte: az uránbányászat lehetősége az urán világpiaci árának emelkedése miatt vetődött fel. A vizsgálat azt az eredményt hozza, hogy a kitermelés környezetkímélően, az egészségre káros hatások nélkül és gazdaságosan folyhat, a kormány megfontolja az uránbányászat indítását, de a döntésbe szeretnék bevonni az érintett települések önkormányzatait és a lakosságot is.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2012. június 19. 19:03
Miért is kellett bezárni a mecseki uránbányát és kőszénbányákat? Ki is volt akkoriban hatalmon? Mert urán meg szén akkor is volt, nem azóta termett. A krasznaja armija robbanó fejei nem is tudom honnan lettek ellátva. Ja, valami rémlik: az állam az rossz gazda...mintha valami rég eltűnt formáció deli képviselője verte volna ezt a fejünkbe.
kjkj945
2012. június 19. 15:53
Mandi!! Kérném szépen gyöngitsék le ezt a reklámot! Nem lehet a fölötte levő kommentre választ adni.
bmucsai
2012. június 19. 15:37
Esetleg közmunkásokkal gazdaságos lehetne ..... :)
bigyomail
2012. június 19. 15:13
Ennek legalább van értelme. A bányáink az utóbbi évtizedekben sorra bezártak, van mit tenni ez ügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!