MaNcs: Mire szerződött a Heti Válasz?

2012. június 12. 11:27

Mennyiért hallgat el a Heti Válasz? címmel közölt cikket a Magyar Narancs, amelyben azt állítja, a lapnak több budapesti önkormányzattal is olyan szponzorációs szerződése volt, ami szerint a szerződés felbontható, ha rosszat ír a megbízóról. A HV egy évre több mint hárommillió forintot kapott – a Narancs szerint a „hallgatásért”.

2012. június 12. 11:27

A Heti Válasz és a második kerület tavaly szerződést között a hetilap Pest-budai Látkép című mellékletének szponzorációjáról, melynek a Magyar Narancs szerint legszembeszökőbb pontja, hogy „azonnali hatályú, rendkívüli felmondás joga illeti meg a megbízót, amennyiben a Heti Válasz c. hetilapban a Megbízó érdekét bizonyíthatóan sértő információ, tényközlés, hirdetés, tájékoztatás jelenik meg”. A MaNcs állítása szerint a HV ezzel azt vállalta magára, hogy nem ír semmi rosszat a kerületről, akkor sem, ha esetleg lenne mit. A lap szerint a Borókai Gábor vezette orgánum Óbudával, Budafok-Téténnyel és a hegyvidéki önkormányzattal kötött szerződésében is szerepelt hasonló rendkívüli felmondási klauzula.

A Narancs azt is közölte, korábban azt a tájékoztatást kapták, hogy a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Budai Polgár Nonprofit Kft.-nek barter jellegű szerződése volt a Heti Válasz Kft.-vel a Pest-Budai Látkép című melléklet támogatására vonatkozóan. Mint a most megküldött szerződésekből kiderült, a lap a kerülettől a melléklet támogatásáért – és a kedvezőtlen információk elhallgatásáért – havi 275 ezer forintot, év végéig összesen 3 millió 300 ezer forintot kapott. A lap úgy tudja, a felek a fizetésen felül később arról is megállapodtak, hogy külön fizetség vagy viszontszolgáltatás ellenében a Heti Válasz és a kerületi újság kölcsönösen hirdethetnek egymásnál.

A XII. kerületi önkormányzat és a Magyar Demokratát kiadó Artamondo Kft. idei szerződésében mindössze az áll: a HV havi 300 ezer forintért, tehát összesen 3 millió 600 ezer forintért cserébe „jelentősen működjön közre” a hegyvidéki önkormányzat „kulturális tevékenységének, munkájának és projektjeinek” népszerűsítésében. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chinasky
2015. január 22. 16:34
mint ahogyan neked szentírás a "fidesz szerint.." kezdetű mondat.
luga
2012. július 19. 02:01
A Táncsics Alapítvány kit pénzel? Csak nem Mancs-ot, ÉS-t Klubrádiót, Stop.hu-t, Népszavát? Ki mint él, úgy ítél.
Kronikas
2012. július 19. 02:01
Borókai pénzért vállal seggnyalást
Selamat
2012. július 19. 02:01
Az újságirás már nagyon régen prostituálódott. De hogy nem véglegesen, arra a legjobb példa maga az Atv. De a Klubrádió sem volt különb az elmúlt években. (Nem érdekes? Egyik sem "jobboldali" medium.) Hogy aztán igaz-e ez a hir, vagy sem, majd akkor derül ki, ha valóban bizonyitják. Én a magam részéről nem hiszem el. Még akkor sem, ha éppenséggel nem tartozom a fideszhivek közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!