Martonyi: Az egész EU érdeke, hogy ne csökkenjenek a kohéziós források

2012. június 05. 20:56

Martonyi János szerint az egész Európai Unió érdeke, hogy ne csökkenjenek a kohéziós politikára fordítandó források a következő költségvetési időszakban, mert ez a gazdasági növekedés egyik legfontosabb forrása a tagállamokban. A külügyminiszter kiemelte: Magyarország célja, hogy ne csökkenjenek az országnak jutó támogatások.

2012. június 05. 20:56

A tárcavezető kedden Budapesten tárgyalt Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztossal az Európai Bizottságnak a 2014 és 2020 közötti pénzügyi keretre vonatkozó javaslatáról és a kohéziós politika jövőjéről. Közös sajtótájékoztatójukon a külügyminiszter kiemelte, Magyarország célja, hogy ne csökkenjenek az országnak jutó támogatások, mert ha a jelenleg javasolt számok változatlanok maradnak, lényeges veszteség érné a következő hét évben a mostani költségvetési időszakhoz képest.

 
Tájékoztatása szerint tartanak az egyeztetések, és remélhetőleg megoldható a sajátos magyar probléma. Abban egyetértés van - mutatott rá -, hogy nem a rendszer egészét kell megváltoztatni, hanem csak egyes országoknak kell jobb megoldást találni. 
 
Az MTI kérdésére azt mondta, később a kormány majd eldönti, hogyan reagál, ha mégsem sikerülne elérni, hogy ne csökkenjenek a Magyarországnak szánt források, ezzel a lehetőséggel azonban egyelőre nem számolnak. Ha mégis így lenne, a kormánynak határozottabb álláspontot kellene kialakítania, de ennek még nincs itt az ideje - vélekedett.
 
Emlékeztetett: Magyarországnak kiemelten fontos, hogy az uniós költségvetésben változatlanok maradjanak a kohéziós források. Hangsúlyozta, az Európai Bizottság „érti és érzi” a problémát. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. június 06. 08:20
Hát, kérem! A dolog egyszerű: Az "ajró" gyengélkedik, így lehet, hogy rövidül is. Vannak olyan összefüggések is a rendszerben, hogy másra kell a pénz. Szegény EU-bürokraták csak nem húzhatják össze magukat, na!
Himalája
2012. június 05. 22:56
"Martonyi János szerint az egész Európai Unió érdeke, hogy ne csökkenjenek a kohéziós politikára fordítandó források a következő költségvetési időszakban, mert ez a gazdasági növekedés egyik legfontosabb forrása a tagállamokban." Mindig is tudtam, hogy vicces ember ez a Martonyi.
HSL
2012. június 05. 22:48
ez a valóban nem-ortodox technika: pénzt kunyerálni a szidott imperialistákoktól kádár is csinált ilyet sikerrel, de nem áratana észrevennie a roggyant elméjű felcsútinak: kádár a nyugat keleti kedvenceként jutott (uzsora)hitelhez, nem pedig a nyugat keleti nyügeként
Omega2010
2012. június 05. 22:32
Pávatánc orbán módra. http://videa.hu/videok/vicces/orban-viktor-pavatanc-vicces-atveres-kdjUOShpW7KB43Ly
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!