Magyarország irányítja majd a koszovói magaslégteret

2012. június 19. 12:44

Az Észak-Atlanti Tanács felkérésére Magyarország nyitja meg jövő tavasztól a Koszovó feletti magaslégteret és irányítja az ottani légi forgalmat.

2012. június 19. 12:44

Az Észak-Atlanti Tanács felkérésére Magyarország nyitja meg jövő tavasztól a Koszovó feletti magaslégteret (9600 méter felett) és irányítja az ottani légi forgalmat – ismertették az érintett tárcák kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a megbízás jelentős diplomáciai siker Magyarország számára, amelynek teljesítése érdemben hozzájárulhat a NATO balkáni légtérnormalizációs erőfeszítéseihez és a térség stabilizációjához  a magyar balkáni külügyi stratégiával összhangban. Kiemelte: nemzetközi viszonylatban is példa nélkül álló megoldás, hogy egy nem szomszédos ország légtérirányítását távszolgáltatásként végzik. Ezt a feladatot a HungaroControl Zrt. látja majd el, amely minden szempontból alkalmas erre.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 19. 13:45
Kedves mandi! Még egy kérésem lenne: Ezt a reklámot úgy alkalmazza, hogy azért a kommentekre tudjak válaszolni. Mert most erősebb a reggglám, mint az Új hozzászólás, vagy a Hozzászólás elküldése. Előre is köszönöm.
kjkj945
2012. június 19. 13:43
Amikor volt az a háború, akkor is innen figyelték azt a fránya légteret.
trespass
2012. június 19. 13:33
Zászlóval, b+!
trespass
2012. június 19. 12:59
Ez valóban jó. Gondolom szabad kapacitás meg van bőven most már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!