Huszonnyolcmilliárd az egészségügyi bérrendezésre

2012. június 13. 17:05

Egyeztetésre bocsátották a tervezetcsomagot, amelyből egyebek mellett kiderül: a dolgozók bérrendezésére több mint 28 milliárdos fedezettel számol a kormány.

2012. június 13. 17:05

A kormány honlapjára szerdán került fel az elfogadásra váró salátatörvény rendelkezéseinek részletszabályait, illetve egyéb egészségügyi jogszabályok módosítását tartalmazó,„az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló kormány-előterjesztés tervezet”, melyhez csütörtök délig várják a véleményeket.

A dokumentum egyebek mellett az egészségügyi dolgozók visszamenőleges, és folytatólagos bérrendezésének részletszabályait tartalmazza. A javaslat rögzíti, hogy az egészségügyi dolgozók egyösszegű, illetve folyamatos illetmény és bérnövelésre a 2012. évi módosított előirányzat szerint több mint 28 milliárd forintos fedezetet kalkulált a kormány. Továbbá arra is kitér, hogy a szakorvos képzésben résztvevő rezidens és a központi gyakornok szakképzésének képzési költségéhez az állam a szakképzés normatív költségével járul hozzá, amely a képzést irányító és végző szakorvosok (tutorok, mentorok) díjazását is magába foglalja.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. június 13. 22:32
Sajnos, kevés az üdvösséghez...
Hajdú Sógor
2012. június 13. 21:24
Társkereső melléklet?
Big Chris
2012. június 13. 20:53
Ne ugass, moslékosdézsa! Hólyagosra baszlak a repedtsarkú anyád hátán!
L066H
2012. június 13. 18:11
Ami jó hír az országnak, az rossz hír a ballibeknek. És ez nekik nagyon rossz hír. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!