Hoffmann: Módosítani kell a köznevelési törvényt

2012. június 08. 13:29

Az oktatási államtitkár arra számít, hogy néhány ponton módosításra fog szorulni az új köznevelési törvény.

2012. június 08. 13:29

Egy-két ponton várhatóan módosítani kell az új köznevelési törvényt - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az MR-1 Kossuth rádió Ütköző című műsorában pénteken. Hiller István korábbi szocialista oktatási miniszter szerint nem jó a törvény, és ezt a kormány is belátta.

Hoffmann azt mondta, hogy „szándékosan kerettörvényt alkottak”, amelyet most töltenek meg tartalommal. Elmondta: egy iskolafenntartó központ létrehozásán dolgoznak, csak a hatósági feladatok maradnak a kormányhivataloknál. Szólt arról is, hogy jobban járnak a pedagógusok az életpályamodellel: átlagosan 50-60 százalékkal nőhetnek a keresetek, és mindenkinek emelkedik a bére.

Hiller István szerint erre legalább 280-300 milliárd forint kell, ami több, mint az idei költségvetési tartalék, és azt kérdezte: egyeztetett-e az államtitkár erről a gazdasági miniszterrel. Hiller István a tervezett központra reagálva azt mondta: ez orwelli terv.

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 08. 14:37
Nat-ot csináltak már egypárat, hanyadik volt a mostani 15-20-dik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!