Három településen tartanak időközi választást

2012. június 24. 11:26

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást; két helyen polgármestert és képviselő-testületet, egy helyen pedig három képviselőt választhatnak a helyiek.

2012. június 24. 11:26

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen az elöljárói posztra ketten, míg a hat képviselői helyre huszonöten pályáznak, közülük öten eddig is a testület tagjai voltak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az 1.250 lelkes település képviselő-testülete áprilisban feloszlatta magát.

A Nógrád megyei Szirákon ugyancsak polgármestert és képviselő-testületet választanak a helyiek, az időközi kiírás oka itt is az önfeloszlatás volt. A 846 választásra jogosult sziráki lakos három polgármester- és 23 képviselőjelöltre szavazhat.

A Győr-Moson-Sopron megyei Himodon élők négy jelölt közül választhatnak három képviselőt. A rábaközi településen most versenybe szállók közül mindenki új szereplő lenne a helyi önkormányzatban. A hatszáz lakosú faluban március végén indoklás nélkül mondott le három képviselő.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 24. 13:01
Mindent bele!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!