Botka: Csak az MSZP nyújthat demokratikus kormányzati alternatívát

2012. június 02. 15:40

Az MSZP választmányi elnöke szerint csak a szocialista párt nyújthat demokratikus kormányzati alternatívát a Fidesszel szemben. Botka László szerint az ország alapvető érdeke a kormányváltás. A politikus megerősítette az MTI azon értesülését is, miszerint az MSZP választmányi ülésén felmerült, hogy a demokratikus pártoknak előválasztáson kellene megmérettetniük magukat.

2012. június 02. 15:40

Botka László szerint csak pártja tud majd demokratikus kormányzati alternatívát nyújtani a Fidesszel szemben a 2014-es választásokon. Az MSZP választmányi elnöke a testület szombati, a párt stratégiáját tárgyaló budapesti ülése után ezt azzal indokolta, hogy közvélemény-kutatási adatok alapján az MSZP támogatottsága elérte a Fideszét. Botka azt mondta, az Orbán-kormány két éve alatt romlott az életszínvonal, nagyobb lett az adóterhelés, ráadásul mára recesszióba süllyedt a gazdaság, ezért az ország alapvető érdeke a kormányváltás. Sokan azonban közömbösek a politikával szemben, az MSZP ezért fontosnak tartja, hogy reményt adjon mindenkinek, aki azt hiszi, „az idők végezetéig a Fidesz-kormány alatt kell élnie” – hangsúlyozta.

A politikus elmondta: az MSZP minden már létező vagy alakuló demokratikus ellenzéki párt, mozgalom, civil és szakmai szervezet megbízható szövetségese akar lenni. Ezért nem egy már kész programhoz keres partnereket, hanem programjának kidolgozásába szeretne bevonni mindenkit, aki új, demokratikus kormányt akar 2014-től. Ezt szolgálja, hogy a pártprogram május közepén elkészült vitairatát, az Ajánlat Magyarországnak elnevezésű dokumentumot társadalmi vitára bocsátották – tette hozzá. 

Az MTI értesülése szerint a választmányi ülésen – Lamperth Mónika felvetésére – az is szóba került, hogy a demokratikus ellenzéki pártoknak előválasztáson kellene megméretniük magukat, illetve jelöltjeiket. Botka ezt az MTI kérdésére megerősítette, legitim felvetésnek nevezte, de úgy foglalt állást, hogy erről érdemben a választási eljárási törvény elfogadása után érdemes tárgyalnia a választmánynak. Az MTI megkérdezte Lamperth Mónikát is, aki elmondta, hogy az általa vezetett közjogi kabinetben Tóth Zoltán választási szakértő ötlete alapján vetődött fel az előválasztás szükségessége, és azt szeretné, ha az MSZP vezető testületei megvitatnák ezt a javaslatot, majd a többi demokratikus ellenzéki párttal is tárgyalásokat kezdenének róla.

Botka arról is beszélt, hogy káosz van a közoktatási intézményrendszerben: nem készültek el az iskolák 2013. január 1-jei államosításához nélkülözhetetlen kormányrendeletek, így azt sem tudni, hogy az állam miből finanszírozza majd az oktatási intézmények fenntartását. A politikus, Szeged polgármestere kifejtette: a közoktatásra évente fordított hatszázmilliárd forint több mint felét jelenleg az önkormányzatok adják, ám hogy ezt miből pótolná a kormány, nem ismert.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. június 04. 01:13
Botka elvtárs kis adalék a munkátokból demokrácia nevében ezt értettétek . Rinocérosz bőr van a pofáján ,egészen kisímult a sok hazugságtól. http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/egyedulallo-csalassorozat-27-milliard-parolgott-el-1079947#comments
Krupp Skya
2012. június 03. 18:02
„Botka: Csak az MSZP nyújthat demokratikus kormányzati alternatívát” Meg a gumibotka.
szigno57
2012. június 03. 17:59
"Szeged polgármestere kifejtette: a közoktatásra évente fordított hatszázmilliárd forint több mint felét jelenleg az önkormányzatok adják, ám hogy ezt miből pótolná a kormány, nem ismert." Te kis hülye, ennyivel kaptok kevesebbet oktatás cimkével. És ilyen emberek POLGIK Mo.-on! Botka T@tű! Azt meséld el hol van az Újszegedre tervezett Kutatási centrum, aminek még az alapkövét is elloptátok, vagy a Kórház új szárnya, ahol gyógyítani kellenemár, és csak most raktatok alapkövet? A milliárdos hókuszpókuszok..., fürdő, ami cuzammen a tiétek lesz 5 év múlva, mert úgy van kitalálva, esetleg beszélhetnél a Kossuth L. súgárút 2 x betonozott, most is törött villamospályáról, stb..... Mikor lesz itt Szegeden is elszámoltatás?! MSZP, mint a nagyon demokratikus párt, bőr az van a pofátokon - a krokodil is megirigyelné, a páncélja nem olyan vastag.
Vizigót
2012. június 03. 10:27
Persze Botka, csak ti vagytok a nagy demokrata reményhozók. Hogyne. Csak azt fejtenéd ki kérlek, miért is bízzon bárki bennetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!