Uránbányászát ellen az LMP

2012. május 03. 15:33

A párt nem támogatja sem a Paksi Atomerőmű bővítését, sem az esetleges mecseki uránbányászatot. Jávor Benedek frakcióvezető szerint mindkét projekt jelentős kockázatokat hordoz magában.

2012. május 03. 15:33

Az LMP számára sem a Paksi Atomerőmű bővítése, sem az esetleges mecseki uránbányászat nem támogatható, mert e beruházások jelentős pénzügyi, környezeti és egészségügyi kockázatot hordoznak magukban. Jávor Benedek, a párt parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Pécsett, a témában tartott sajtótájékoztatón a paksi beruházást és az ausztrál Wildhorse vállalatnak a mecseki uránbányászat újrakezdésére vonatkozó terveit egyaránt spekulatívnak, szakmailag nem kellően megalapozottnak nevezte. 

Az uránbányászattal kapcsolatban megjegyezte: nem látják azokat a megnyugtató hatástanulmányokat, amelyek tisztáznák, miként minimalizálhatók a termeléssel járó kockázatok, valamint ki, milyen pénzből és milyen ütemezéssel fogja felszámolni a bányászati tevékenység következményeit.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2012. május 03. 20:22
Nyilatkozom, tehát vagyok. Más jele nem igazán van a létezésüknek
Akitlosz
2012. május 03. 19:45
Alternatív javaslat? Értem én, hogy az Lmp szerint ez nem jó, de energia csak kellene valahonnan.
Soma
2012. május 03. 19:28
Már tudom, kiknek kell szólni, ha jön a tél!
realista
2012. május 03. 19:08
Az ilyen ötletek általában az egyszerű emberek megvezetésével népszerűség hajhászásból fakadnak. Ez párosul az érintetteknek az adott területen való tájékozatlanságával, szaktudásbeli hiányosságával is. Az ipari forradalmak idején történt géprombolásokhoz lehet hasonlítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!