Orbán: Történelmet írtak a magyarok

2012. május 28. 11:45

A kormányfő a debreceni Európa-bajnokságot követően elmondta: Európa élén végezni az éremtáblázaton hallatlan dicsőség: ilyen történelmi sikerek kellenek Magyarországnak.

2012. május 28. 11:45

Orbán Viktor miniszterelnök szerint történelmet írt a magyar úszósport, Kiss László szövetségi kapitány, a fiúk és a lányok egyaránt a debreceni Európa-bajnokságon.

 
„Az egész ország megemeli a kalapját úszóink előtt, önbizalmat és tartást ad az ilyen siker, amilyet elértek ezen az Európa-bajnokságon. Németországot bármilyen sportágban megverni mindig nagy dolog, s Európa élén végezni az éremtáblázaton, ahogyan az most történt, hallatlan dicsőség. Ilyen történelmi sikerek kellenek Magyarországnak” – nyilatkozott a kormányfő az MTI tudósítójának a vasárnapi döntőket követően.
 
A 400 m vegyes fináléja után Orbán Viktor akasztotta az aranyérmet Cseh László, illetve az ezüstöt Verrasztó Dávid nyakába. A dobogósoknak gratulált Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2012. május 29. 14:45
"...ilyen történelmi sikerek kellenek Magyarországnak." Nagyszerű siker valóban, de hogy mennyire Mo. sikere, azért ne szálljunk el magunktól. Ezek a sportolók és az edzők sikerei. Ők keltek föl hajnalban, ők csobbantak a meleg ágy után a hideg vízbe, ők úsztak a sikerekért több tízezer hosszt, és az edzők a legjobb tudásukat adva dolgozták ki az edzésterveket, hajtották, irányították, pátyolgatták az úszókat. A Mo-n adózóknak annyi közük van hozzá, hogy pénzükből biztosítottak a sportolók számára jó néhány dolgot, de azért még ez nem jogosít fel senkit, hogy magát vállon veregesse, hogy "milyen ügyesek is voltunk, MI MAGYAROK". Főleg mikor olyanok szájából hallom, akik életükben utoljára talán a középiskolai testnevelés órán mozogtak. A Himnusz természetesen mindenkié, fel lehet állni a TV előtt és egy könnycseppet is el lehet akár morzsolgatni, hogy bezzeg kis népünk mily nagy dolgokra hivatott. Ilyenkor persze jó sütkérezni a dicsfényben, főleg azért, mert mostanában nem sok jut, főleg a politikusoknak. Ezzel nem is lenne semmi baj, de mellette sajnos ott van az a tény, hogy azok akik eddig nem a versenysportból élnek, hanem csak úgy kedvtelésből mozogtak, azoknak egyre kevesebb jut az uszoda-, vagy fittneszbérletre, konditermi belépőre, vagy a futócipőre. Ha még ezen is sikerülne változtatni akkor nem lenne hiányérzetem, akárki is van kormányon,
Basiliscus
2012. május 29. 09:47
Nem kéne a poltikusoknak az éppen sikert hozó sportolókhoz dörgölőzniük. Nem ez a dolguk.
smogger
2012. május 28. 15:18
Én valóban utálom Orbánt és Kósát, mint a szart, de a tegnapi Orbán interjú legalább meberközeli volt.És azt gondolom abban a három percben valóban örült amagyar sikernek, anélkül, hogy szavazatszerzésre gondolt volna.........
kjkj945
2012. május 28. 15:16
A focistákat mikor fogja kitüntetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!