Megvan Gyurcsány ex-sógorának szakdolgozata

2012. május 03. 14:20

A Pécsi Újság értesülései szerint csütörtök délelőtt megtalálták Gyurcsány Ferenc egykori sógorának elveszettnek hitt szakdolgozatát a Pécsi Tudományegyetemen. Mint ismert, a volt miniszterelnök Rozs Szabolcs négy évvel korábbi diplomamunkájával azonos című dolgozatot adott be 1984-ben.

2012. május 03. 14:20

Bár úgy tűnt, Gyurcsány Ferenc szakdolgozatához hasonlóan a volt miniszterelnök egykori sógorának 1980-ban írt diplomamunkája is eltűnt, a Pécsi Újság értesülései szerint azt csütörtök délelőtt megtalálták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi Intézetében. Mint a lap emlékeztet, ennek azért van jelentősége, mert Gyurcsány Ferenc 1984-ben egykori sógorával megegyező című – A Balaton-felvidék szőlészete és borászata – szakdolgozatának bírálta már előkerült. A Pécsi Újságnak több egyetemi forrás is megerősítette, hogy megtalálták a Rozs-szakdolgozat iktatott példányát, de mivel a PTE szerdán feljelentést tett az ügyben, ezért dékáni utasításra egyikük sem nyilatkozhatott.

Rozs Szabolcs szakdolgozatának otthon őrzött példányát a múlt héten mutatta be a Hír TV. Gyurcsány Ferenc viszont megkérdőjelezte annak hitelességét, mondván azt nem iktatta az egyetem. Az ATV-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy lehet, hogy az ő szakdolgozatának bírálata alapján csinálták meg utólag. Továbbá nehezen hihetőnek nevezte azt is, hogy pont az ő, és egykori sógora szakdolgozata tűnt el az egyetemről, szerint mindkettőt ellophatták.

A Hír TV Célpont című műsorában múlt pénteken az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. A Hír TV vasárnap este újabb riportfilmet szentelt az ügynek, ebben a Gyurcsány-szakdolgozat bírálatát összevetve Rozs diplomamunkájával arra a következtetésre jutottak, hogy a feltárt egyezések erősítik a plágiumgyanút.

 

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 04. 14:57
Ez az ügy, úgy látszik, szépen ki fog tisztulni, csak az a kérdés, ki fogja Gyurcsányt a vagyonából kipörölni?
huttinger
2012. május 03. 22:12
Holnap két dolog lehetséges. 1.A HÍR TV kiteszi az asztalra Gyurcsány szakdogáját. 2. Minő véletlen az is előkerül az egyetemről. A jobboldali média és a fidesz szempontjából a 2. pont a célravezető, mert ha az első pont lesz az igaz akkor a HÍR TV bajban van. Vagy tolvaj vagy orgazda. És ugye ami már az egyetem falain kívül kerül elő azzal már bármi történhetett..... Ugye Schmitt Pálé az egyetemen volt. Senki nem manipulálta.
Mitya Ivanov
2012. május 03. 22:07
Feri, nem tudod véletlenül, hogy mit mondtak?
Negue
2012. május 03. 20:17
Ez a "fagyis" tolakodó reklám nálatok is minden kattintásnál bejön úgy, hogy még bezárni sem lehet? A tetvek már napok óta szórakoztatnak, de hallottam valakitől, hogy más oldalakon is pofátlankodnak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!