LMP: Sárga csekk helyett spekulációs adót!

2012. május 22. 12:46

A párt szerint a tervezett tranzakciós adó a családokat és a kisvállalkozásokat sújtja majd, miközben érintetlenül hagyja a spekulációs pénzmozgásokat. Az LMP sajtótájékoztatóját megelőzően a párt aktivistái egy „Én inkább a spekulánsokat adóztatnám” feliratú sárga csekket akasztott egy Dózsa György-szoborra.

2012. május 22. 12:46

Egy körülbelül két méter hosszú és egy méter széles, „Én inkább a spekulánsokat adóztatnám” feliratú sárga csekket akasztott kedden délelőtt a fővárosi Dózsa György téren álló Dózsa-szoborra az LMP, amely szerint a sárgacsekk-adó a családokat és a kisvállalkozásokat sújtja majd, miközben érintetlenül hagyja a spekulációs pénzmozgásokat. Scheiring Gábor a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: Orbán Viktor hazudik, amikor azt állítja, hogy a sárgacsekk-adó nem fogja sújtani a hétköznapi átutalásokat. 

Hozzátette: a kormányfő akkor sem mond igazat, amikor arról beszél, hogy az EU miatt kell kiterjeszteni az adót a családok és a vállalkozások átutalásaira. Szerinte az Európai Bizottság által felvetett tranzakciós adó kizárólag a „spekulánsok átutalásait sújtaná”, a többit pedig érintetlenül hagyja. Elmondta, hogy az LMP által két éve javasolt spekulációs adó sem érintené a családok és a vállalkozások pénzmozgásait. Javaslatukból a költségvetés eddig több mint százmilliárd forintos bevételre tett volna szert, ami feleslegessé tenné a sárgacsekk-adó bevezetését – tette hozzá. Az LMP aktivistái a sajtótájékoztató előtt egy létráról próbálták a szobor nyakába akasztani a csekket, amely végül annak jobb karjára került. Az esemény végén levették a papírlapot az alkotásról.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. május 22. 17:49
No, ne nevettessenek már! Scheirig Gábor, mint Dózsa György unokája! Viccnek is rossz. Nagyon nyomatják most a szegénybarát, gazdavédő stb. propagandát, miközben nem hagyják el a szűkebb belváros területét, tehenet meg a Milka csokin láttak utoljára.
kjkj945
2012. május 22. 13:49
Akkor a lumpok miért sírnak a pártpénzek megvonása miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!