Hír24: Fegyverbotrányba keveredhet Endrésik Zsolt

2012. május 18. 09:24

A jobbikból kizárt képviselő vezette egyesület néhány tagja több tíz fegyvert hozhatott be Szlovákiából – írja Hír24. A portál szerint az ügylethez szlovák szervezett bűnözői csoportoknak is közük van.

2012. május 18. 09:24

A közelmúltban több tíz éles vagy rövid idő alatt élesíthető, emberi élet kioltására alkalmas fegyvert hozott be Szlovákiából Magyarországra a Jobbik parlamenti frakciójából minap kizárt Endrésik Zsolt vezette Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületének néhány tagja – értesült a Hír24. A portál úgy tudja, az ügylethez szlovák szervezett bűnözői csoportoknak is közük van.

Endrésiket azután zárták ki a pártból, miután a képviselő egy edelényi majálison a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesület gépfegyverével vaktölténnyel sorozatot lőtt a levegőbe. A volt jobbikos képviselő néhány hónapja vezeti az egyesületet, amelynek alapító elnökét, Ambrus Zoltánt 2000-ben 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, többek között „robbanóanyaggal, robbanószerrel való visszaélés bűntette, és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette” miatt. A szervezet székhelyén 2009-ben több tucat fegyvert foglalt le a rendőrség – az ügy jelenleg bírósági szakaszban van.

Ambrus a Hír24 értesülését kommentálva elmondta, azt „szemenszedett hazugságnak” tartja, és a rendőrséget sejti a háttérben. „Ugyan hoztam be pár hónapja húsz darab géppisztolyt az országba, de ezt hivatalosan, engedéllyel tettem, és ezek egytől egyig a gázriasztó fegyver kategóriába esnek. Jelzem, pont olyan fegyverekről van szó, mint amiket a 2009-es eljárásban lefoglaltak tőlem” – fogalmazott Ambrus, majd hozzátette, nincs illegális fegyver a birtokában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2012. május 18. 13:37
Lehet, hogy filmet akar forgatni?
OmegaMale
2012. május 18. 13:34
Roppant érdekfeszítő, ahogy a szélsőellenzékiek amortizálják egymást. Italom hol késik? XD
Hajdú Sógor
2012. május 18. 10:21
Söpredék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!