Ajánlat Magyarországnak: elkészült az MSZP-program vitairata

2012. május 16. 11:49

Szerdán bemutatta az MSZP programjának vitairatát Mesterházy Attila. Az Ajánlat Magyarországnak elnevezésű dokumentum sorra veszi a teendőket a jogállam és demokrácia, a munkahelyteremtés és a gazdaságpolitika, az esélyegyenlőség és a nemzetközi együttműködés területén. A szocialista pártelnök szerint a vitairat csak reális, teljesíthető ígéreteket tartalmaz.

2012. május 16. 11:49

Elkészült az MSZP programjának vitairata, az Ajánlat Magyarországnak elnevezésű dokumentumot Mesterházy Attila pártelnök mutatta be szerdán Budapesten. A vitairat sorra veszi a teendőket a jogállam és demokrácia, a munkahelyteremtés és a gazdaságpolitika, az esélyegyenlőség és a nemzetközi együttműködés területén. Mesterházy a német szociáldemokrata párt alapítványa, a Friedrich Ebert Stiftung és a József Attila Alapítvány konferenciáján elmondta: programvázlatuk olyan ajánlat, amely egy igazságosabb Magyarországhoz vezet, célja, hogy ne csak a gazdaság állapotát, hanem az emberek helyzetét is jobbá tegyék.

Az MSZP programjáról szólva kifejtette, hogy együttműködésre építő, kiszámítható, a zöld gazdaságban rejlő lehetőségeket kiaknázó gazdaságpolitikát ajánlanak az országnak. Két évvel a parlamenti választások előtt még nincs itt az ideje a választási program meghirdetésének, de a szocialisták politikájának középpontjában már nem a kormány bírálata áll, hanem annak végiggondolása, hogy mitől lesz több munkahely, miből lesznek nyugdíjak, milyen legyen az oktatási rendszer, hogyan lehet segíteni a vállalkozásokat – jelezte. Az MSZP párbeszédet indít, hogy a vitairatot a következő hónapokban megvitassák az emberekkel, a civil és a szakmai szervezetekkel, az érdekképviseletekkel – jelentette ki a politikus. Hangsúlyozta: a dokumentumban csak reális, teljesíthető ígéreteket fogalmaztak meg, törekvésük pedig egy új, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére, az életminőség javítására, a munkahelyteremtésre és a növekedés beindítására építő baloldali politika kialakítása, nem a 2010 előtti állapotok helyreállítása.

Mesterházy Attila egyébként az m1 Ma Reggel című műsorában szerdán arról beszélt, hogy az MSZP a megszokotthoz képest jóval korábban, már idén év végén, vagy jövő tavasszal kiválasztja majd 106 egyéni képviselő-jelöltjét. Kitért arra is, hogy miért érdeklődött amerikai útja során Barack Obama kampánya irányt. Mesterházy szerint ez akkor komoly újításnak számított, a következő választásokon pedig Magyarországon is szükség lesz erre, hiszen az internet elterjedtsége elért egy olyan szintet, amikor ez egy nagyon hatékony kampányeszköz tud lenni – fogalmazott a politikus.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2012. május 17. 09:31
Csak annyi, hogy ez az irat nem egy kész program. Azt hámoztam ki a hírekből ez egy vázlat, amit majd körbe hordoznak az országban megvitatásra és majd abból készül az MSZP programja. Ez kérem szépen egy felfújt semmi, fogd meg jól.
Krupp Skya
2012. május 17. 06:46
Attis az amerikaiak elbukták a vietnámi háborút az iraki háborút az afganisztáni háborút. Te mint ganéisztáni állampolgár miben reménykedsz?
Negue
2012. május 17. 01:14
"A szocialista pártelnök szerint a vitairat csak reális, teljesíthető ígéreteket tartalmaz. " Ha ezzel nem nyernek fölényesen, akkor semmivel!!! :-DDD
HSL
2012. május 16. 21:03
ajánlom a lusztrációt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!