Orbán: Magyarország halad előre

2012. április 19. 11:52

Magyar sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök a Richter Gedeon vállalat történetét a gyógyszeripari cég új biotechnológiai üzemének csütörtöki felavatásán Debrecenben. Az avatáson Bogsch Erik vezérigazgató és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is jelen volt.

2012. április 19. 11:52

Orbán Viktor ünnepi beszédében azt mondta, a Richter történetében megmutatkozik a magyarság története, annak a tehetséges, kitartó embernek a története, aki eléri célját, bebizonyítja igazát és maradandót alkot. „Ebben a történetben rejlik Magyarország megújulásának és eljövendő gazdasági sikereinek a titka. Ezek vagyunk mi, amikor magunkra hallgatunk, és nem másokra, amikor nem adjuk fel, amikor mindig újrakezdjük” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte minden beruházás azt üzeni: Magyarország halad előre, a magyar vállalkozók pedig megértették, hogy új időszámítás kezdődött a világban, ugyanis „a spekulációk világának leáldozott”.

A debreceni biotechnológiai üzemben először emlőssejtek felhasználásával klinikai vizsgálathoz szükséges mintákat gyártanak majd. Bogsch Erik vezérigazgató az avatáson elmondta, hogy a 2008-ban kezdődött zöldmezős beruházás összességében mintegy 25 milliárd forintba került és 120 új munkahelyet teremt. A magyar tulajdonban lévő, ötezer dolgozót foglalkoztató gyógyszeripari cég árbevétele tavaly először haladta meg az egymilliárd eurót – ismertette a vezérigazgató. Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere elmondta: a város 1998-ban célul tűzte ki, hogy „Debrecen legyen a magyar magas hozzáadott értékű ipar és szolgáltatás fellegvára”. A Richter beruházása ilyen – tette hozzá a polgármester.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. április 19. 20:11
Orbán : Magyarország halad előre ! " Ha már január eleje óta rendelkezésünkre állna az EU/IMF-védőháló, akkor a hitel lehívás nélkül is közel 100 milliárd forinttal kisebb kamatkiadásra kényszerülne az állam, mint úgy, ha a védőhálót csak ősszel szerezzük meg. Ez a pluszkiadás 2014 tavaszáig előrevetítve a többszörösére nőhet." " Havi bő tízmilliárd forintba kerül tehát az államnak a kormány csatározása a nemzetközi szervezetekkel, azaz a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások elhúzódó előkészítése." http://www.portfolio.hu/gazdasag/akk/tobb_szazmilliard_forintot_bukunk_imf-hitel_nelkul.165925.html
afterall33
2012. április 19. 20:03
A RG 2011-es beszámolója szerint a külföldi kézben lévő részvényhányad 67%. Ilyen a "magyar sikertörténet."
csaba1016
2012. április 19. 16:16
ezek a viták sehova nem vezetnek, le kell állni ezekkel különben szétesik az ország
csaba1016
2012. április 19. 15:59
SZÓVAL EZ IS GYURCSÁNY!!!! ÉS BAJNAI ALATT INDULT Milliárdos állami támogatás a Richter debreceni beruházásához 2008. október 18., szombat, 10:15 • Utolsó frissítés: 2008. október 18., szombat, 10:19 Szerző: MTI A Richter Gedeon Nyrt. 1,38 milliárd forint állami támogatást kap a debreceni biotechnológiai üzem több mint 15 milliárd forint értékű beruházásához - olvasható a Gazdasági Közlöny legutóbbi kiadásában. A budapesti székhelyű gyógyszergyártó a támogatást a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Beruházás-ösztönzési Célelőirányzatából kapja. A beruházás eredményeként 110 új munkahely jön létre Debrecenben. A biotechnológiai üzem építésének júliusi bejelentésekor Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója közölte: az építkezést még az idén megkezdik, 2012-től klinikai vizsgálatokhoz szükséges mintákat, 2014-től pedig már a piacon is megjelenő termékeket gyártanak majd az üzemben. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a Richternek már van egy biotechnológiai érdekeltsége Németországban, miután 2007-ben megvásárolta a Helm AG 70 százalékát. Ez az üzem azonban a biotechnológia bakteriális ágára specializálódott, míg a debreceni rovar- vagy emlőssejtek felhasználásával állít majd elő terápiás fehérjéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!