Lemondott a romániai környezetvédelmi miniszter

2012. április 05. 11:45

Benyújtotta lemondását csütörtökön miniszteri mandátumáról Borbély László, a román kormány környezetvédelmi minisztere Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnöknek, miután a román korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást javasolt ellene.

2012. április 05. 11:45

Borbély László környezetvédelmi miniszter lemondott miniszteri mandátumáról – közölték csütörtökön a román hírügynökségek. A miniszter csütörtök reggel Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnökkel folytatott négyszemközti beszélgetést a személyével kapcsolatos korrupció-gyanúról. Borbély Lászlót befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítja a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A képviselői mandátummal rendelkező miniszter a parlament tagjaként mentelmi joggal rendelkezik. A legfőbb ügyész, a DNA felkérésének eleget téve, az igazságügy-miniszterhez fordult a bűnvádi eljárás kezdeményezése érdekében. Borbély László mentelmi jogának felfüggesztéséről az igazságügy-miniszter kezdeményezésére a képviselőház plénuma dönthet, a jogi bizottság véleményezése nyomán.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaposzta13
2012. április 05. 12:14
Aki korpa koze keveredik.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!